Volley League: Φεύγει για Αργεντινή ο Πέπε Γκονζάλεζ με αιχμές για τον Φοίνικα

Συνέντευξη στο volleyplanet έδωσε ο Πέπε Γκονζάλεζ λίγες ώρες πριν την αποχώρηση του από το νησί της Σύρου και την ομάδα του Φοίνικα. Ο έμπειρος διαγώνιος με πέρασμα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης άφησε αιχμές για την επανέναρξη του πρωταθλήματος αλλά και για την διοίκηση της νησιωτικης ομάδας.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και αν συμφωνεί με αυτό το γεγονός σχολίασε: «Δεν συμφωνώ με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τον αθλητισμό, η προτεραιότητα είναι η υγεία και η οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο ακύρωσαν τις σεζόν και η Ελλάδα είναι η μόνη που θέλησε να συνεχίσει»!

Για το αν οι ιθύνοντες της Σύρου γνώριζαν ότι δεν θα αγωνιστεί: «Ναι. Μίλησα αρκετές φορές με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Του ανέφερα ότι τα σύνορα της Αργεντινής θα έκλειναν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και αν η πρεσβεία κατάφερε να μας βάλει στη λίστα μιας πτήσης επαναπατρισμού, έπρεπε να φύγω γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να έχω άλλη ευκαιρία όπως αυτή να επιστρέψω στη χώρα μου»!

Για την επιλογή του Φοίνικα να ψηφίσει υπερ της επανέναρξης: «Νομίζω ότι η Σύρος ψήφισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος γιατί γνωρίζει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα αγωνιστούν πλήρεις. Όπως είπα και πριν, όλοι σκέφτονται την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές χωρίς να σκέφτονται την υγεία των παικτών».

Για το αν θα ανανεώσει την επόμενη σεζόν: «Πριν από αυτήν την κατάσταση, υπήρχαν καλές προθέσεις πιθανής ανανέωσης για την επόμενη σεζόν». Αναφορικά με την πρόβλεψη του για τους τελικούς του πρωταθλήματος είπε: «Θα είναι παιχνίδια μόνο για να έχουν πρωταθλητή στα χαρτιά. Δεν θα είναι πραγματικός πρωταθλητής γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων της».

Για τον κορονοϊο και την κατάσταση στην χώρα του σχολίασε: «Τώρα στην Αργεντινή, ειδικά στο Μπουένος Άιρες, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις Covid19. Στην πόλη μου δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές. Μετά από σχεδόν 4 ημέρες ταξιδιού καταφέραμε να φτάσουμε και τώρα είμαστε σε καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο. Αμέσως μετά μπορούμε να πάμε σπίτι»!

Ενώ τέλος έκανε τον δικό του φετινό επίλογο με αρκετές αιχμές: «Θέλω να πω ότι η Σύρος είναι ένα όμορφο νησί, αλλά την τελευταία φορά ο σύλλογος δεν συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά. Έφυγα την Τετάρτη στις 27 το βράδυ με τον γιο και τη γυναίκα μου και 6 αποσκευές. Ο σύλλογος όχι μόνο δεν με συνόδευσε στο Ferry, όπως κάνει κάθε σύλλογος που λειτουργεί επαγγελματικά, αλλά περιμένω επίσης μια απάντηση για την πληρωμή των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στη σύμβαση μου».

aposkeyes1