«Δίπλα σε κάθε αθλητή, δίπλα σε κάθε Έλληνα» οι αθλητικοί συντάκτες

Ένα κοινωνικό μήνυμα για τον ρόλο της αθλητικής δημοσιογραφίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) με τηλεοπτικό σποτ που ετοίμασε και προβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Λένε ότι στις ημέρες μίας πανδημίας δεν υπάρχουν αθλητικά πρωτοσέλιδα. Και όμως υπάρχουν! «Ο κορονοϊός παίζει εκτός έδρας», «Covid-19: Στήνουμε το τοίχος σωστά», «Κορονοϊός: Σύντομα η τελετή λήξης», αναφέρεται στο τηλεοπτικό σποτ του ΠΣΑΤ που καταλήγει ως εξής: «Εμείς οι αθλητικοί δημοσιογράφοι ενημερώνουμε υπεύθυνα και δίνουμε τη δική μας «μάχη» δίπλα σε κάθε αθλητή, δίπλα σε κάθε φίλαθλο, δίπλα σε κάθε Έλληνα. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε!».

Παράλληλα, με ανακοίνωση του ο ΠΣΑΤ αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού στην αθλητική οικογένεια, καθώς και στην αθλητική δημοσιογραφία και τους οργανισμούς Αθλητικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης· καθώς επίσης και τις διάφορες δράσεις που συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα της «καραντίνας».

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ αναφέρει:

Η πανδημία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην αθλητική οικογένεια αφού όλες οι εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μετά από 124 χρόνια, για πρώτη φορά, σε καιρό ειρήνης, πήγαν ένα χρόνο μετά.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να κλυδωνιστεί η Αθλητική Δημοσιογραφία και βεβαίως οι Οργανισμοί Αθλητικών ΜΜΕ. Για αυτό και το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου που έχει βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση. Και συνεχίζει…

Φυσικά τα μέλη του ΠΣΑΤ, αυτό το διάστημα συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, σε αιμοδοσίες, στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, σε περιβαλλοντολογικές δράσεις κλπ., ενώ μετείχαμε με τον πρόεδρο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο σε τηλεδιασκέψεις με Ευρωπαίους αθλητικούς δημοσιογράφους και τη διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS) για να συντονίσουμε τα βήματά μας για την επόμενη ημέρα, που ασφαλώς είναι δύσκολη και απαιτεί προσπάθεια και ενότητα του χώρου μας. Βεβαίως παρακολουθούμε από κοντά και τα τεκταινόμενα στον ελληνικό αθλητισμό που ετοιμάζεται να επανέλθει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Επίσης η διοίκηση του ΠΣΑΤ δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ με κοινωνικό μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την αθλητική δημοσιογραφία και γενικότερα την αθλητική οικογένεια.