Επιστολή Γραμμένου σε Αυγενάκη για οικονομική στήριξη 102 σωματείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη (+doc)

Eπιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένoς και με αυτήν του ζήτησε να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης τα 2.599 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και 102 από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης, σύμφωνα με την ανάλυση στην επιστολή Γραμμένου που αναφέρει:
40 σωματεία της ΕΠΣ Έβρου,
26 σωματεία της ΕΠΣ Θράκης (Ροδόπης) και
36 σωματεία της ΕΠΣ Ξάνθης.

Οπως έγινε γνωστό, ο Αυγενάκης στην απάντησή του ευχαρίστησε μεν για την επιστολή, ανέφερε ωστόσο ότι έχει τεθεί σε τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας και όλων των αθλημάτων, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ. Τα μέτρα στήριξης, τόνισε ο υφυπουργός, θα ενεργοποιηθούν, αφού προηγουμένως ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα κατατεθέντα δικαιολογητικά από κάθε ερασιτεχνικό σωματείο. Κατι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να παρακαφθεί η ΕΠΟ.

Παράλληλα, επισήμανε ο Αυγενάκης προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι οι υπηρεσίες παραμένουν στη διάθεση των διοικήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων για αιτήματα λήψης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από την ΓΓΑ ώστε στη συνέχεια να μπορούν να εγγραφούν και επίσημα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Και κατέληξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού: «Βάζουμε τάξη στο ερασιτεχνικό σωματειακό αθλητικό τοπίο και η συμβολή όλων είναι απαραίτητη».

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΠΟ: