Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής Ορεστιάδας με ανήλικους μετανάστες

Επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών στο φυλάκιο της Ορεστιάδας, στον βόρειο Έβρο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, διαμένοντες στην πτέρυγα ασυνόδευτων ανηλίκων του Κέντρου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα.  

Οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν φιλοξενούνται στην πτέρυγα ανηλίκων, και αιτία των επεισοδίων ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης, όσο και η ταχύτητα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και χορήγησης ασύλου, που για τους ανηλίκους διαρκεί περισσότερο χρονικά, αφού δεν υπάρχει κάποια δομή φιλοξενίας.  

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στο σημείο μετέβησαν δύο υδροφόρα οχήματα.   Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ φέρεται να έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές.   Η κατάσταση εντάθηκε όταν πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Σύντομα παρενέβη η αστυνομία για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα.   Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι ΜΚΟ ΜΕΤΑδράση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποχώρησαν από τη δομή.  

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Πηγή: www.lifo.gr