Κατατέθηκε η προσφυγή του ΠΑΟΚ στo CAS για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη

Μία ημέρα πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, προσέφυγε στο ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης ο ΠΑΟΚ για την περίφημη υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Το νομικό επιτελείο των «ασπρόμαυρων» εδώ και μέρες βρισκόταν επί ποδός πολέμου. Οι επιτελείς του Δικεφάλου συγκέντρωσαν όλα τα απαιτούμενα υπομνήματα (έκτασης 1000 σελίδων σύμφωνα με τις πληροφοριες), μετέφρασαν τις αποφάσεις (της ΕΕΑ, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργανου της Super League αλλά και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ) και φυσικά το κείμενο της προσφυγής.

Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ συνεργάζεται σε αυτήν την υπόθεση με ελβετικό δικηγορικό γραφείο. Σκοπός της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης είναι να αποδείξει πως η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είχε βάση, ελπίζοντα ότι το CAS θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, θα αθωώσει την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και θα της επιστραφούν οι 7 βαθμοί.

Η προσφυγή κατατέθηκε από Ελβετό δικηγόρο σε συνενόηση με τον επικεφαλής του νομικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη. Ο δικηγόρος που την κατέθεσε έχει την φήμη ενός από τους καταρτισμένους πάνω σε ζητήματα Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και είναι εκείνος που αναλαμβάνει πλέον τα πάντα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο την περίοδο που θα ανοίξει η υπόθεση στο CAS να υπάρξει μετακίνηση από την Ελλάδα στην Ελβετία, ο Ελβετός δικηγόρος θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Τόσο αν πρόκειται για κανονική ακροαματική διαδικασία (και αυτό μοιάζει δύσκολο στην παρούσα φάση), όσο και στο ενδεχόμενο επιλογής της τηλεδιάσκεψης.

Εει ξεκαθαρίσει ακόμα ότι ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει την εκδίκαση με σχήμα τριών δικαστών, κάτι που θα του δώσει το δικαίωμα να επιλέξει η ίδια η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον ένα. Αντιδικος του ΠΑΟΚ είναι η ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η Επιτροπή Εφέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε στο CAS και ο Ολυμπιακός για την ίδια απόφαση, θεωρώντας ελαφριά την ποινή και κρίνοντας ότι πρέπει να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Αντίδικος και στην περίπτωση του Ολυμπιακου ειναι η ΕΠΟ. Δεν αποκλείεται οι δυο υποθέσεις να συνεκδικαστούν.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει καταθέσει προσφυγή αν και έχει δικαίωμα, η ΠΑΕ Ξάνθη – ούτε για το ζήτημα των -7 βαθμών από την πολυϊδιοκτησία με ΠΑΟΚ ούτε για το -5 του μετοχολογίου της. Η προθεσμία για προσφυγή στο CAS εκπνέει την Τρίτη 5/5, τρεις εβδομάδες μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.