Γ’ Εθνική: Η αήττητη πορεία ανόδου του Πανσερραϊκού και η «εκ Θράκης» συμβολή σε αυτήν

Αήττητος με μια καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα, ο Πανσερραϊκός κατέκτησε τον τίτλο στον Α’ Ομιλο της Γ Εθνικής και χωρίς μπαράζ, μετά τις αποφάσεις της ΕΠΟ, εξασφάλισε την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία (θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες το αν αυτή θα είναι μια ενιαία Β Εθνική).

Διάβαστε παράκατω ένα απόσπασμα του κείμενου-αφιερώματος του (γεννημένου στην Κομοτηνή) συντάκτη της ΕΡΤ Σερρών, Βασίλη Αναστασιάδη, με έμφαση στις θρακιωτικες πτυχές όλης αυτής της πορείας

Τα «λιοντάρια» δεν είχαν… αντίπαλο στο φετινό πρωτάθλημα και ολοκλήρωσαν την περίοδο αήττητα πετυχαίνοντας πολλά γκολ σε κάθε παιχνίδι τους, κάτι άλλωστε που το δείχνουν και οι αριθμοί, που στον αθλητισμό είναι αυτοί που λένε και την τελική αλήθεια.

Ο Πανσερραϊκός σημείωσε 18 νίκες και είχε 4 ισοπαλίες πετυχαίνοντας συνολικά 65 γκολ, δέχθηκε μόλις 13 ενώ στις τέσσερις κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου μαζί με τον Ολυμπιακό από τη Σούπερ Λιγκ ήταν οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες στην Ελλάδα.

Οι προπονητές: Ο Νίκος Νεντίδης ήταν ο προπονητής που ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο του Πανσερραϊκού (3 νίκες-2 ισοπαλίες) αλλά μετά το παιχνίδι με τον Άρη Αβάτου στις 23 Οκτωβρίου 2019, που παρά την επικράτηση των Σερραίων με 3-0, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και ανέλαβε ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε επίπεδο Α’ Εθνικής με 9 διαφορετικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη, Άγγελος Διγκόζης που αήττητος με 15 νίκες και δύο ισοπαλίες (η μία, λεύκη ισοπαλία, στην Αλεξανδρούπολη με την Ένωση, τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του) οδήγησε τον Πανσερραϊκό στην κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Γ εθνικής και πλέον στην άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Τα «κόκκινα» γκολ: Τα 65 γκολ του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα τα σημείωσαν συνολικά 16 παίκτες. Πρώτος σκόρερ των «λιονταριών» ο Δημήτρης Γκούρτσας που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και στους οχτώ ομίλους του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας. Ο αρχηγός του Πανσερραϊκού πέτυχε 21 γκολ. Αναλυτικά, οι σκόρερς του Πανσερραϊκού ήταν: Γκούρτσας 21, Καρντόσο 9, Πτηνόπουλος 6, Γεωργιάδης 4, Παπαβασιλείου 3, Πολύζος 3, Καλί 3, Ομπόσου 3, Ζέρης 2, Ολαϊτάν 2, Κασμερίδης 2, Τσιμίκας 2, Πέτρου 2, Μασκανάκης 1, Μπάρδας 1, Ζιώγας 1.

Ο… Ευρωπαίος: Σε ζωντανή διαφήμιση για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο και τον Πανσερραϊκό αναδείχθηκε ο Απόστολος Αποστολόπουλος. Ο 17χρονος (γεννημένος στις 11.12.2002) αριστερός μπακ των «λιονταριών» αποτέλεσε και φέτος το μήλον της έριδος για μεγάλους συλλόγους, υπήρξε μια συμφωνία με τη Βίλεμ η οποία όμως λόγω κορονοϊού «πάγωσε» και ταυτόχρονο αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων με τον νεαρό να παραμένει προς το παρόν στους «κόκκινους».

Ο… άτυχος: Ο Στέφανος Πέτρου ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής περιόδου. Ο νεαρός ταλαντούχος επιθετικός στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής στη Χρυσούπολη με το Νέστο τραυματίστηκε κι έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι συμμετοχές: Με τη φανέλα του Πανσερραϊκού αγωνίστηκαν στο φετινό πρωτάθλημα 31 ποδοσφαιριστές (οι 11 με καταγωγή από τις Σέρρες). Τρεις παίκτες, ο Αλέξανδρος Ζέρης, ο Απόστολος Αποστολόπουλος και ο Θεοχάρης Ψάλτης αγωνίστηκαν στα περισσότερα από αυτά (21 αγώνες). Ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ήταν ο Αλέξανδρος Ζέρης που έπαιξε σε είκοσι ενενηντάλεπτα. Ο Βολιώτης πλάγιος μπακ, ο Κομοτηναίος αμυντικός χαφ και ο Σερραίος αριστερός οπισθοφύλακας αποδείχθηκαν οι τρεις… σωματοφύλακες της άμυνας των «λιονταριών». Οι έτεροι Θρακιώτες ποδοσφαιριστες, ο Κομοτηναίος Θανάσης Γιανναράκης και ο Ξανθιώτης Ευθύμης Τσάπαρης αγωνίστηκαν σε 12 και σε 3 αγώνες αντιστοίχα. Αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών των πρωταθλητών ήταν: Αποστολόπουλος 21, Ζέρης 21, Ψάλτης 21, Γκούρτσας 20, Καρντόσο 19, Κασμερίδης 18, Παπαβασιλείου 18, Πτηνόπουλος 16, Καλί 15, Τριανταφύλλου 15, Γιανναράκης 12, Μπάρδας 12, Γεωργιάδης 11, Πολύζος 10, Σοϊλεμέζογλου 10, Τσιμίκας 9, Τεντζέρης 8, Ομπόσου 8, Ντιαλό 7, Πέτρου 7, Καστριτσέας 7, Γιαννακίδης 6, Σουλεϊμάν 5, Νικόλας Διγκόζης 5, Κιουσεκτσίδης 4, Μασκανάκης 4, Πηνιώτης 4, Τσάπαρης 3, Ολαϊτάν 2, Ζιώγας 2, Σοφιανός 1.