«Δεν μπορούσε η Εφέσεων να αποφασίσει διαφορετικά για ΠΑΟΚ και Ξάνθη» δήλωσε ο Πάρις Ατλαμάζογλου

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Action Zone» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Πάρις Ατλαμάζογλου, και μίλησε μεταξυ αλλων για το αποτέλεσμα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης καθώς και για την προσφυγή του Δικεφάλου στο CAS.

Μεταξύ άλλων είπε για το αποτέλεσμα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων κατά του ΠΑΟΚ: «Η Επιτροπή Εφέσεων δεν θα έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης γιατί δεσμεύονται από το νομοθετικό πλαίσιο. Ο δικαστής που μειοψήφισε θέλει να πει πως πιθανόν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν έπρεπε να τιμωρηθούν και δεν μπορούσε να εκφράσει την άποψή του ευθέως. Οι δικαστές κρίνουν την πρωτόδικη απόφαση, η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, όπως έγινε και στην περίπτωση της Κέρκυρας στο παρελθόν.

Η ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2019 απεμπόλισε το δικαίωμα της να κρίνει για θέματα πολυϊδιοκτησίας και το εκχώρησε στην ΕΕΑ και αυτό έκανε την υπόθεση για τον ΠΑΟΚ πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ για να προσφύγει στο CAS θα έπρεπε να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, οπότε ήταν υποχρεωμένος να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων. Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά μια Επιτροπή (ΕΕΑ) κρίνει για πρώτο και τελευταίο βαθμό και αυτό είναι αξιοπερίεργο, ο φυσικός δικαστής δεν έκρινε μια υπόθεση αλλά από μια Επιτροπή που δεν αποτελείται δικαστές, έβγαλαν μια απόφαση που αδικεί και τις δύο ομάδες».

Για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS ο γνωστός νομικός ανέφερε: «Σωστά θα πράξει ο ΠΑΟΚ και η υπόθεση θα αποφασίσει και θα δικάσει από την αρχή. Το νομοθετικό πλαίσιο θα είναι αυτό που είναι στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός ως διάδικος έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και θα συνεκδικαστούν. Υπάρχουν τρία σενάρια, να δεχθεί την προσφυγή του ΠΑΟΚ, να την απορρίψει ή να την στείλει εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων. Το CAS θα κρίνει την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας από την αρχή σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία».

Ο Πάρις Ατλαμάζογλου μίλησε ακόμα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού αλλά και για την υπόθεση με το ban του Άρη από την FIFA. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα metrosport.gr με ένα κλικ ΕΔΩ.