Γ’ Εθνική: Στόχος το Κύπελλο και η εδραίωση «μακριά από τα άθλια τοπικά» για τον Αλέκο Ξανθόπουλο

Σε περίοδο καραντίνας βρίσκονται οι περισσότερες ομάδες παγκοσμίως και φυσικά και στην Ελλάδα με τους προπονητές να στέλνουν στους ποδοσφαιριστές τους προγράμματα εκγύμνασης ώστε να είναι κάπως προπονημένοι σε περίπτωση επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.

Έτσι στην Θράκη προετοιμάζονται οι περισσότερες ομάδες και έτσι και ο Άρης Αβάτου. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας Αλέξανδρος Ξανθόπουλος έκανε για λογαριασμό της «ΩΡΑΣ των σπορ» τον απολογισμό της σεζόν και σημείωσε ποιες ακριβώς είναι οι στοχεύσεις των κιτρινόμαυρων της Ξάνθης που έχει καταφέρει την τελευταία τριετία να εδραιωθεί στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία:

«Η σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα στην ομάδα, όσον αφορά στο μπάτζετ αλλά και στον αριθμό των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, το παλέψαμε και τα πήγαμε καλά, γιατί είχαμε παίκτες που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι στόχοι μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Στο πρώτο κομμάτι, η παραμονή κατά 99% είναι σίγουρη, ενώ στο Κύπελλο απομένουν οι ημιτελικοί, στους οποίους έχουμε περάσει. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας, συνεπώς είμαστε ευχαριστημένοι» σημείωσε στον πρόλογό του ο τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε: «Για το υπόλοιπο της σεζόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα. Ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να γνωρίζουν τι θα συμβεί. Προέχει η υγεία των ποδοσφαιριστών. Είμαστε σε αναμονή να δούμε πως θα συνεχίσουμε με την ομάδα. Αν ηρεμήσουμε από όλο αυτό που περνάμε και είμαστε ασφαλείς, δεν έχουμε πρόβλημα να επιστρέψουμε. Όμως, αν υπάρχει πρόβλημα, καλύτερα να μην συνεχίσουμε».

Σε σχέση με το μέλλον, ο Ξανθόπουλος ανέφερε πως δεν είναι μέσα στις βλέψεις της ομάδας του Αβάτου η περαιτέρω ανέλιξή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οριοθετώντας επακριβώς τις επιδιώξεις που υπάρχουν στις τάξεις της. «Η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Για το θέμα του πρωταθλητισμού, δεν υπάρχει τέτοιος σκοπός γιατί τα έξοδα είναι παραπάνω. Αυτό που θέλουμε, είναι την παραμονή στη κατηγορία για να αποφύγουμε από τα τοπικά πρωταθλήματα που είναι σε άθλια κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να περνάμε όλοι ώραια».