Πρόταση της ΑΕΔ για την Ημέρα Βιβλίου το παραμύθι μιας παιδαγωγού από το Διδυμότειχο για τον κορονοϊό

2 Απρίλη είναι η Παγκόσμια Ημέρα του παιδικού βιβλίου, ημέρα δηλαδή της γέννησης το 1805 του μεγαλύτερου ίσως παραμυθά της σύγχρονης ιστορίας, του Δανού Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Το παιδικό βιβλίο είναι η καλύτερη συντροφιά για τα παιδιά που απομονωμένα μαζί μας στην καραντίνα της εποχής του κορονοϊού, χρειάζονται πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για να γεμίσουν την ημέρα τους.

Φέτος τα παιδιά γιόρτασαν μια πολύ διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου χωρις με εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία του κόσμου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν εορτάστηκε όπως πρέπει. Το ίδιο και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται στις 23 Απρίλη.

Ένα όμορφο παραμυθάκι της Εβρίτισσας Στέλλας Στανελούδη κυκλοφορεί με το θέμα της εποχής και τιτλο «Ο βασιλιάς Κορονοϊός». Μάλιστα, μέχρι και η ομάδα της ΑΕ Διδυμοτείχου ευχήθηκε στην συντοπίτισσα συγγραφέα πριν 20 μέρες, στις 3 του Απρίλη.

Η ιστορία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Είναι μια ιστορία που περιγράφει με χιουμοριστική διάθεση την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει αυτές τις μέρες ο πλανήτης μας. Όλα κυλούν ήρεμα, όταν ο βασιλιάς Κορονοϊός αποφασίζει να κάνει πόλεμο με τους ανθρώπους. Επιδιώκει να τους κυβερνήσει. Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι; Θα καταφέρουν να τον απομακρύνουν;