Volley League: Υπερ της έναρξης του πρωταθλήματος και των play off και play out ο Γιάννης Τακουρίδης

Την άποψη του για το τι πρέπει να γίνει με το πρωτάθλημα ανέφερε ο Γιάννης Τακουρίδης, κεντρικός του ΠΑΟΚ και της Εθνική Ομάδας. Ο ίδιος είναι αντίθετος σε κάθε αναβολή του πρωταθλήματος καθώς πρέπει οι αγώνες να τελειώσουν μέσα στο γήπεδο και έτσι να προκύψουν ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα πέσουν από την κατηγορία, ομάδα που είναι και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όντας τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρακάτω οι δηλώσεις του:

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ανάλογα να πράξουμε. Να εξαντληθούν τα περιθώρια, να δούμε πρώτα πότε θα επιτρέψουν τις ομάδες να κάνουν προπονήσεις. Αν αυτό γίνει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δοθεί άδεια να γίνει προετοιμασία, τότε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί κανονικά η κανονική διάρκεια του και στην συνέχεια να πάμε στα πλέι οφ. Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει με ένα νέο πρόγραμμα, πιο σύντομο, οτιδήποτε επιτρέπεται ώστε να ολοκληρωθεί σε φυσιολογικό χρονικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα τον Ιούνιο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αντίθετη άποψη, η οποία λέει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει, που είναι επίσης σωστό, γιατί το θέμα είναι λεπτό. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αν γίνουν πιο ελαφριά τα μέτρα. Αν πουν στις ομάδες τον Μάιο να αρχίσουν τις προπονήσεις, δεν βλέπω γιατί να μην ολοκληρωθεί. Μένουν δυο αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ, οπότε αν ελαφρύνουν τα μέτρα, τότε μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει διακοπή πρωταθλήματος, τότε υπάρχει και το θέμα του πρωταθλητή. Η διαφορά είναι δυο βαθμούς τώρα με δυο αγωνιστικές να απομένουν. Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και να ξέρουμε τι θα γινόταν; Οπότε θεωρώ δεν γίνεται να βγάλουμε πρωταθλητή. Ακόμα και τον τελευταίο δεν μπορείς να τον υποβιβάσεις, θα ήταν άδικο.

Οπότε αν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουνίου, τότε πιστεύω πως πρέπει να συνεχιστεί. Αρκετοί αθλητές ζούνε από αυτό, θα πρέπει να υπάρχει και αυτό το θέμα στην συζήτηση για το τι θα γίνει, είναι ένα λεπτό ζήτημα».