Κίκο Ραμίρεθ από την Ισπανία των 20.000 νεκρών και των 200.000 κρουσμάτων: «Ευτυχώς εμείς είμαστε καλά! Απόλαυσα την παρουσία μου στην Ξάνθη»

Η Ισπανία είναι η χώρα που έχει πλήξει περισσότερο από κάθε άλλη η πανδημία του κορονοϊού, αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι ο κορονοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε δηλαδή που η χώρα μετρά 400 νεκρούς την ημέρα, καθώς αυτό θεωρείται χαμηλό νούμερο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ανέρχεται σε 20.852 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν το όριο των 200.000 και έφθασαν τα 202.210.

Δεδομένης της καταστροφής που συντελείται στην χώρα του, το ThrakiSportS αναζήτησε τον Ισπανό πρώην προπονητή της Ξάνθης Κίκο Ραμίρεθ, με τον οποίο στον πάγκο ξεκίνησε η ομάδα την φετινή σεζόν. Σε πρώτη φάση σε ανθρώπινο επιπεδο, τον ρωτήσαμε αν είναι καλά μέσα σε αυτήν την παγκόσμια τραγική κατάσταση, που έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τη χώρα του.

«Βιώνουμε αυτήν την πανδημία με ανησυχία. Την αντιμετωπίζουμε όμως με ψυχραιμία. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και εμεις είμαστε εδώ και εβδομάδες κλειδωμένοι στα σπίτια μας. Ευτυχώς, πάντως, όλα τα μέλη της οικογένειάς μου είμαστε καλά, ασφαλή. Ελπίζω σύντομα το πρόβλημα να λυθεί», λέει καταρχήν ο Κίκο Ραμίρεθ ευχαριστώντας για το ενδιαφέρον και εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για το τι συμβαίνει με την πανδημία στην Ξάνθη.

«Αναφορικά με την Ξάνθη, έχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης να πω. Ευχαριστώ για όλες τις στιγμές», σχολιάζει ο ίδιος στη συνέχεια, ενθυμούμενος προφανώς τις καλές στιγμές με τα Bella Ciao που είχε επιβάλει να τραγουδούν όλοι οι παίκτες στα αποδυτήρια κατά τις επιτυχίες της ομάδας τις πρώτες αγωνιστικές. Ζητώντας να κάνει πιο… συγκεκριμένες αυτές τις ευχαριστίες, ο Κίκο ραμίρεθ εξηγεί:

«Πρώτα από όλα οφείλω να ευχαριστήσω τον Ιωάννη για το γεγονός ότι με εμπιστεύθηκε (σ.σ. εννοεί τον Γιάννη Παπαδημητρίου), τον ιδιοκτήτη και τα διευθυντικά στελέχη και κυρίως τους οπαδούς της ομάδας, που μου συμπεριφέρθηκαν άψογα και το το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι τα καλύτερα για το μέλλον. Η ζωή μου στην πόλη της Ξάνθης ήταν πολύ ευχάριστη, οι άνθρωποί της μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Απόλαυσα την διαμονή μου εκεί και τους φιλόξενους κατοίκους της πόλης αλλά και γενικά την παρουσία μου σε αυτήν την υπέροχη χώρα που λέγεται Ελλάδα».

Πριν κλείσουμε την σύντομη συνομιλία μας, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν αναζήτησε μετά την Ξάνθη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και γιατί δεν τον έχει βρει ακόμα. Ο ίδιος απαντά: «Αυτήν την περίοδο όπως αντιλαμβάνεστε τα πάντα έχουν παγώσει. Πιο πριν όμως, αλήθεια είναι ότι δέχτηκα κάποιες προτάσεις μετα την Ξάνθη, αλλά δεν με έπεισαν πολύ. Είτε προέρχονταν από πολύ μακριά είτε αφορούσαν πρότζεκτ που δεν κατάφεραν να με ελκύσουν, για αυτό και τις απέρριψα».