Επέτειος: Πέντε χρόνια από τη νίκη του Πανθρακικού επί του Παναθηναϊκού που έστεψε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό

Η 19η Απριλίου του 2020 μπορεί να συμπίπτει με το Πάσχα αλλά πέντε χρόνια πριν ήταν και πάλι Κυριακή αλλά με κανονική αγωνιστική δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα.

Για την Super League, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός ήταν 11 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό και του αρκεί να νικήσει τον Λεβαδειακό. Ωστόσο πριν καλά γίνει αυτό το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα έχανε με 2-1 από τον Πανθρακικό και έτσι θα στεφόταν μέσω… Κομοτηνής πρωταθλητής.

Ο Βραζιλιάνος Ιγκορ με σουτ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε ανοίξει το σκορ, ο Σίλντεφελντ με κεφαλιά είχε ισοφαρίσει και καθώς πίεζαν οι πράσινοι και της Κομοτηνής και της Αθήνας, ήταν στις καθυστερήσεις όταν ο Τζάνης με σουτ έγραφε το 2-1 και χάριζε την πολύτιμη για την υπόθεση σωτηρία νίκη στον Πανθρακικό.

Έτσι λίγες ώρες αργότερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πανηγύριζε πριν καν αρχίσει ο αγώνας με τον Λεβαδειακό την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι θα ικανοποιούσαν πάντως τους φίλους τους κερδίζοντας με 4-0 (44′ και 60′ με ισάριθμα σουτ ο Ντομίνγκες, 55′ με κεφαλιά ο Μπενίτες και στο 90′ με σουτ ο Φορτούνης θα έβαζε το κερασάκι στην τούρτα).