Γέμισε… αθλούμενους η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης παρά τα περιοριστικά μέτρα

Η φωτογραφία αποδεικνείει την κατάσταση στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, στο ύψος που βρίσκονται οι ταβέρνες που φυσικά είναι κλειστές αυτό τον καιρό, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ιστοσελίδα evros-news, η οποία δημοσίευσε την φωτογραφία. Οπως αναφέρει, «την φωτογραφία μας έστειλε φίλος που έβγαλε βόλτα, όπως κάνει καθημερινά το σκυλάκι του και συνάντησε αρκετούς συμπολίτες του κάθε ηλικίας, να κάνουν τον περίπατο τους ή την απογευματινή τους γυμναστική αν θέλετε».

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, οι περισσότεροι δεν κρατούν απόσταση ασφαλείας, ούτε φορούν μάσκες ή γάντια. Αντιθέτως, δίνεται η αίσθηση της ομαδικής βόλτας ή αν θέλετε ομαδικής άθλησης. Κάτι που ως σάιτ στο ThrakiSportS επικροτούμε, με την διαφορά ότι αυτήν την περίοδο οι αρχές ζητούν η άθληση να είναι ατομική ή το πολύ μέχρι δύο άτομα – και σε καμί περίπτωση σε ομάδες.

«Επειδή πολύς λόγος έγινε γίνει ως τώρα για φαινόμενα παρουσίας αρκετού κόσμου κυρίως σε παραλιακή σημεία διαφόρων άλλων πόλεων, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τα Γιάννινα, όπου μάλιστα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες, στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης υπήρχε αυτή η κατάσταση», επισημαίνει το evros-news, «την ίδια στιγμή που ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζητούσαν από τους πολίτες να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα, γιατί είναι κρίμα να χαθεί ότι κερδήθηκε τόσον καιρό, ενώ ακολούθησε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζήτησε επίσης να τηρηθούν τα μέτρα».

«Ο φίλος που μας έστειλε πάντως την φωτογραφία, δεν είδε πουθενά αστυνομία. Ούτε την κανονική, ούτε την δημοτική αστυνομία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και στην Αλεξανδρούπολη και δυο νεκροί στον δήμο συνολικά. Φαίνεται ότι κάποιοι αναθάρρησαν από το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται νέα κρούσματα στην πόλη και δεν… κρατιούνται να μην βγουν για… γυμναστική», καταλήγει στο άρθρο του το evros-news.

Παραλία Αλεξανδρούπολης σήμερα το απόγευμα: Πολύς κόσμος, χωρίς αποστάσεις,  κάνει… γυμναστική