Θρακιώτικος αρραβώνας με ποδοσφαιρικό άρωμα και δεκάδες καλεσμένους παρά τα περιοριστικά μέτρα

Βασικό θέμα στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου στην τηλεόραση του Σκάι έγινε ένας αρραβώνας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στην Θράκη, ο οποίος είχε και έντονο ποδοσφαιρικό άρωμα.

Οπως φάνηκε και στα πλάνα που μεταδόθηκαν στην εκπομπή, κατά την διάρκεια του… προξενιού ο ένας από τους δύο που συζητούν και βρίσκεται με πλάτη στον φακό φοράει την φόρμα της ποδοσφαιρικής ομάδας Νέα Ρομά, που αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν, εμφανίζεται μάλιστα ο Γιάννης Δημόπουλος που υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη να δηλώνει ότι αναγνωρίζει πως παραβιάζονται τα περιοριστικά μέτρα με τον συνωστισμό του κόσμου στον αρραβώνα, αλλά αρραβωνιάζει τον γιο του και δεν γινόταν να κάνει διαφορετικά.

Σχολίασε μάλιστα στην κάμερα ότι στον γάμο θα κλείσει… ολόκληρο (ποδοσφαιρικό) γήπεδο για να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου και των καλεσμένων του. Στο βίντεο εικονίζονται δεκάδες άτομα να παρίστανται στον αρραβώνα και να τιμούν το ζεύγος, γιορτάζοντας το χαρμόσυνο γεγονός, παρά το γεγονός ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο αρραβώνας φέρεται να έγινε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι και μεταδόθηκε live σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην εκπομπή κλήθηκε να μιλήσει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αλλά σύμφωνα με την Τατιάνα Στεφανίδου, αν και είχε συμφωνήσει να μιλήσει για το θέμα, από το πρωί του Σαββάτου είχε κλειστό το τηλέφωνό του. Υπήρχε ωστόσο ηχογραφημένη δήλωσή του, όπου ανέφερε ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στις αρχές, κλήθηκε η αστυνομία και ο κόσμος διαλύθηκε μέσα σε 15 λεπτά.

Στην εκπομπή ειπώθηκε ότι αν και σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ ο ίδιος ο ταξίαρχος της Αστυνομίας κάλεσε στο τηλέφωνο τον πατέρα που αρραβώνιαζε τον γιο του, δεν υπάρχει σχετική καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, ούτε έπεσε κάποιο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τον Covid. Στα social media καταγράφηκε ότι άτομο που εικονίζεται πάντως στα πλάνα να συμμετέχει στο γλέντι φέρεται να έχει νοσήσει με κορονοϊό, γεγονός που προκαλεί εύλογες ανησυχίες.

Οι αποκαλύψεις γίνονται μία ημέρα αφότου τέθηκε σε καραντίνα οικισμός Ρομά στην Λάρισα εξαιτίας δεκάδων κρουσμάτων. Το γεγονός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από την συγκεκριμένη κοινότητα των Ρομά, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας στις καθιερωμένες δηλώσεις του χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ομάδα «ευάλωτη» και διευκρίνισε ότι όπως και για τον υπόλοιπο πληθυσμό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ένα κρούσμα μπορεί να προκαλέσει ξαφνική έξαρση σε τέτοιες συνθήκες που επικρατούν σε αυτούς τους οικισμούς.