ΕΠΣ Έβρου: Η προπόνηση του Τόλη Σαραντίδη με τον παίκτη που θαύμαζε και έκανε… «χαζό» τον Ματεράτσι

Στα πάτρια εδάφη μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε ο Εβρίτης σέντερ φορ Απόστολος Σαραντίδης.

Ο 22χρονος (γεννημένος στις 22/09/1998) με καταγωγή από την Στέρνα πρωην επιθετικός των ακαδημιών του Ορέστη Ορεστιάδας, του Πανθρακικού, Λεβαδειακού, του Εθνικού Λατσίων στην Κύπρο, της Γερμανικής Βερντολχ και της Δόξας Θεολόγου, όπου αγωνιζόταν μέχρι τον Γενάρη, επέστρεψε για τον Αρδα Καστανέων και μίλησε στην σελίδα της ομάδας.

«Από μικρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν με μια μπάλα στα πόδια! Ξεκίνησα στις ακαδημίες του Ορέστη, αγωνίστηκα για μια χρονιά στα 14 μου στο Α τοπικό όταν και διεκδικούσαμε την άνοδο για την Γ εθνική με προπονητή τότε τον Δημήτρη Νολη», θυμάται ο Σαραντίδης πριν πάει στις ακαδημίες του Πανθρακικού, στον Λεβαδειακό, στην ΓεΕθνική της Κύπρου και την επόμενη στην Γερμανική Werdohl όπου και σημείωσε την πιο παραγωγική του χρονιά με 20 γκολ. «Το καλοκαίρι αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και αγωνίστηκα στην Δόξα Ποτού Θεολόγου αλλά δυστυχώς έπαθα τον σοβαρότερο τραυματισμό της ζωής μου μέχρι σήμέρα όπου έσπασα ένα κόκκαλο στο 5ο μετατάρσιο. Τελικά δεν κατάφερα να ξανά φορέσω την φανέλα της ομάδα καθώς τον Ιανουάριο αποφάσισα να γυρίσω κοντά στο σπίτι μου και από εκείνη την στιγμή ανήκω στην οικογένεια του Αρδα Καστανεών».

Για τον Αρδα ανέφερε: «Στην ομάδα ήρθα στο τελευταίο μισό της χρονιάς και αγωνίστηκα μόλις για 5 παιχνίδια…Πέτυχα την ομάδα στα καλύτερα της καθώς τρέχαμε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και φτάσαμε σε 6 ματς να πετύχουμε 6 νίκες, και χάσαμε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι από το πρωτοπόρο της βαθμολογία Διδυμότειχο… Η χρονια για την ομάδα ήταν επιτυχημένη καθώς η ομάδα τερμάτισε αρκετά ψηλά αλλά σίγουρα της αξίζει πλέον να κοιτάει και ψηλότερα γιατί έχει όλες τις κατάλληλες βάσεις για να το κάνει! Η ομάδα φέτος έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και για εμένα την αδικεί η 3η θέση καθώς με το υλικό και το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα πρέπει να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά. (…) Για εμένα ο Άρδας μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά γιατί όπως είπα και πριν έχει τις κατάλληλες βάσεις, έχει μια πολύ ενωμένη διοίκηση και έναν καταπληκτικό πρόεδρο! Όλοι μαζί είναι ενωμένοι για το καλό της ομάδα και από την πρώτη στιγμή μου έχει κάνει εντύπωση ο ενθουσιασμός και η όρεξη που υπάρχει από μεριά τους!! ‘Ολοι είναι κοντά στην ομάδα και βοηθάνε τους παίκτες σε ότι και αν χρειαστούν! Επίσης θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά για τον Γιώργο Πιστίκη και να του αφιερώσω αυτή την μισή σεζόν που αγωνίστηκα για την ομάδα καθώς ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή έδειξε το ενδιαφέρον για εμένα και μου έδειξε πόσο πολύ με θέλει στην ομάδα και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έρθω στην ομάδα του Αρδα όπως και στον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιάννη Τσιρουδη (“Μπανον”) που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε πόσο πολύ με θέλει στην ομάδα!».

Τέλος, σε ερώτηση για τον παικτη που θαυμάζει, σχολίαζει: «Το να κάνεις προπόνηση με τον Βαγγέλη Μαντζιο ήταν κάτι το μαγικό και κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ… Όταν ήμουν μικρός είχα την φανέλα του στον Παναθηναϊκό του Τσάμπιονς λιγκ με το νούμερο 26 το οποίο παρεπιπτόντως επέλεξα στο ημιεπαγγελματικό μου συμβόλαιο στην Κύπρο… Πήγα λοιπόν στην Λιβαδειά και πήρα την φανέλα του να την κρεμάω στο σπίτι μου..ποιος να μου έλεγε ότι μετά από λίγες μέρες θα έκανα προπόνηση μαζί του… Ο άνθρωπος “την έκανε κομπολόι”! Έχει βάλει 4 γκολ σε 2 παιχνίδια στην Βιγιαρεάλ και έχει κάνει…χαζό τον Ματερατσι… 100% επαγγελματίας μέχρι και στα 34 του ήταν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους νεότερους».

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη από την δημοσίευσε του Αρδα Καστανεών: