Οι αναμνήσεις του Κώστα Δαλακούρα από τον προ τριετίας πρώτο τίτλο του στη Γερμανία και η προοπτική επιστροφής στο εξωτερικό

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Απρίλη, ακριβώς 3 χρόνια πριν, το 2017 όταν ο νυν αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κώστας Δαλακούρας σήκωνε… κούπα. Συγκεκριμένα, το Πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας Γερμανίας, με την Τζεμι Βόλεϊ Μίτελντόιτσλαντ.

Ο Εβρίτης ακραίος απόλυτος πρωταγωνιστής με την γερμανική ομάδα την βοήθησε να φτάσει μέχρι το τέλος και να σηκώσει την κούπα παίρνοντας παράλληλα και την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα, έτερον εκάτερον αν δεν την αξιοποίησε.

«Ήταν η πρώτη μου χρονιά στο εξωτερικό. Η ομάδα ήθελε να επιστρέψει στη Bundesliga 1 και από την αρχή είχε ως στόχο την άνοδο. Είχαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και βγήκαμε πρώτοι 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Όλο αυτό που ζήσαμε ήταν υπέροχο και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι», θυμάται σήμερα ο Δαλακούρας, μιλώντας στο ThrakiSportS.

Ωστόσο τα πράγματα δεν συνεχίστηκαν έτσι: «Τελικά η ομάδα δεν κατάφερε να ανεβεί στην πρώτη εθνική γιατί δε μπόρεσε να βρει τους οικονομικούς πόρους που ήθελε. Ακριβώς το ίδιο σκηνικό έζησα και τη δεύτερη χρόνια, όπου πάλι ξανά βγήκαμε πρώτοι αλλά δεν ανεβήκαμε για τους ίδιους λόγους».

Ωστόσο η εμπειρία και οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του τίτλου είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς. «Η πρώτη εμπειρία στο εξωτερικό ήταν πολύ καλή και κέρδισα πολλά πράγματα. Για ομάδα της Α2 κατηγορίας ήταν παρά πολύ οργανωμένη και όλα ήταν ρυθμισμένα άψογα. Στο εξωτερικό το μόνο που ενδιαφέρει τον αθλητή είναι να παίζει βόλεϊ και τίποτα άλλο σε αντίθεση με την Ελλάδα που τίποτα δε θεωρείται δεδομένο», σχολιάζει ο Κώστας Δαλακούρας.

Όσο για τον αν σκέφτεται την επιστροφή του στο εξωτερικό; Ίσως η απάντηση θα ξαφνιάσει όσους θεωρούν δεδομένο ότι τώρα που πλέον μπαίνει μπροστά και ο παράγοντας οικογενεια ενώ ο covid σαρώνει στην Ευρώπη, ο ίδιος θα έφευγε δύσκολα από την Θράκη. «Φυσικά και πρώτος μου στόχος είναι να επιστρέψω στο εξωτερικό και αυτό θέλω να κάνω καθώς το περιβάλλον εκεί είναι πιο ευχάριστο και θετικό για τους αθλητές», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο ThrakiSportS…