Μια ξεχωριστή μπασκετική εικόνα της φωτεινής υπερπανσελήνου του Απριλίου από την Θράκη

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους θα εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς συνέβη η τρίτη και καλύτερη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων. Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 τα ξημερώματα υπήρχε πανσέληνος. Η σχεδόν σύμπτωση της πανσελήνου με το περίγειο του φεγγαριού έδωσε έναν εντυπωσιακό θέαμα όλη τη νύχτα, αλλά οδήγησε και σε ένταση το φαινόμενο των παλιρροιών.

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης φαινόταν να έχει και έναν συνοδό στον ουρανό, ο οποίος θα είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Από κάθε μέρος το κόσμου κατακλύζουν το διαδίκτυο φωτογραφίες με την πανσέληνου του Απριλίου. Ξεχωριστή ωστόσο είναι αναμφισβήτητα η φωτογραφία της εφημερίδας “Χρόνος” της Κομοτηνής, προφανώς από κάποιο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της πρωτεύουσας της Ροδόπης. Το διχτάκι λείπει από την στεφάνη, αλλά το θέαμα (και η έμπνευση του φωτογράφου) είναι εντυπωσιακό…