Ντοκουμέντο: Όταν ο Κούγιας έλεγε ότι η πολυιδιοκτησία δεν είναι έγκλημα αλλά κάτι «κλασικό» (+audio)

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ένας από τους ανθρώπους που ασχολούνται ενδελεχώς με την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για την υπόθεση φερόμενης πολυιδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, την περίφημη Επιτροπή Εφέσεων, αλλά η απόφαση δείχνει να έχει «παγώσει» λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, όχι πολύ μακριά, θα διαπιστώσει πως ο Κούγιας δεν θεωρεί πως η πολυιδιοκτησία είναι αδίκημα και μάλιστα το χαρακτηρίζει κάτι «κλασικό» που συμβαίνει στην Ευρώπη.

Στις 21 Ιουλίου του 2018 και με αφορμή την τότε είσοδο του υιού του, Χρήστου, στον Ιωνικό, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ είχε δώσει συνέντευξη στον Sport24 Radio (ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος έκλεισε πριν από μερικές μέρες).

Εκεί είχε πει ότι πολλές ομάδες έχουν πολυιδιοκτησία, κάνοντας αναφορά στην οικογένεια Ανιέλι και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τις τότε δηλώσεις του θυμήθηκε το Sportime και ασφαλώς έχουν την αξία τους, όταν ο ίδιος έχει ηγηθεί της προσπάθειας όχι απλά να καταδικαστεί αλλά και να υποβιβαστεί η Ξάνθη για αυτήν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το αν κατηγορηθεί ότι ο Ιωνικός θα είναι δορυφόρος της ΑΕΛ, ο Κούγιας είπε: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Η ζωή εξελίσσεται. Μην ξεχνάτε πόσες ομάδες έχουν πολυιδιοκτησία. Αυτό είναι κλασικό στο εξωτερικό. Η οικογένεια Ανιέλι πόσες ομάδες έχει; Η Ρεάλ Μαδρίτης πόσες ομάδες έχει στην Ισπανία; Δηλαδή η Ράγιο Βαγιεκάνο τι είναι; Επειδή δεν το λένε;».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον γιο του που θα αναλάβει την προεδρία του Ιωνικού, είπε: «Έχω ένα γιο που εξελίσσεται. Θέλω να μην είναι μόνο καλός γιος, θέλω να είναι και μάγκας. Μάγκας γίνεσαι μόνο μέσα από την επαφή με την κοινωνία. Είναι πρόεδρος στο Κολλέγιο, στην τάξη του, έχει επαφή με τον αθλητισμό, παίζει μπάσκετ. Είναι βάζελος βέβαια. Δεν είπαμε ότι θα κάνει το κουμάντο στον Ιωνικό. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια. Ο νυν πρόεδρος είναι φανταστικό παιδί. Θα είμαι εγγυητής αυτής της προσπάθειας και θα βγει κάτι όμορφο».