Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε νομό της Θράκης

Από τις 29 Μαρτίου είχε να εκδώσει ημερήσια έκθεση παρατήρησης της πανδημίας του κορωνοϊού ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στο τελευταίο μέχρι σήμερα δελτίο ενημέρωσης, υπήρξε καταγραφή κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Πέντε μέρες μετά, σήμερα, δημοσιεύτηκε η τελευταία χρονικά ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στην οποία -ωστόσο- υπάρχει μεν δημοσιευμένος ο χάρτης με την κατανομή κρουσμάτων ανά νομό, όμως δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση, όπως υπήρχε στο προηγούμενο, για τα κρούσματα ανά νομό.

Έτσι, το μοναδικό επίσημο διαθέσιμο στοιχείο, μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 15:00, είναι ότι η ΠΕ Ροδόπης έχει 0-4 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η ΠΕ Ξάνθης 10-29 και η ΠΕ Έβρου 10-29, ανά 100.000 πληθυσμό.

Αυτή η ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι η μοναδική επίσημη τοπική ενημέρωση που υπάρχει, καθώς στις κατά τόπους διοικήσεις Νοσοκομείων και στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο Υγείας, να μην παρέχουν ενημέρωση για τα κρούσματα, παρά μόνο εάν υπάρχει σχετική άδεια από το Υπουργείο.

Πηγή: https://www.xronos.gr