Διεργασίες και στην Θράκη ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ! Δεν επηρεάζονται από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου αναμένεται αν διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ, παρά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στην εφημερίδα «LiveSport», ο Λευτέρης Αυγενάκης αναμένεται να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον φυσικά έχουν πάει όλα καλά με την πανδημία.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει, εκτός των άλλων, αφορά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Βάσει νόμου, οι αγώνες σηματοδοτούν τη λήξη της θητείας των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες διενεργούν εκλογές μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αναβολή τους δημιούργησε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ωστόσο εκτός απροόπτου δεν θα επηρεάσουν τις εκλογές της ΕΠΟ. Άλλωστε, ο υφυπουργός αθλητισμού έχει δεσμευτεί σε FIFA/UEFA για έναρξη του νέου πρωταθλήματος με νέα διοίκηση σε ΕΠΟ και Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να προωθήσει προς ψήφιση τη σχετική τροπολογία μόλις ανοίξει η Βουλή.

Ηδη προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται διεργασίες και στην Θράκη. Στις προηγούμενες εκλογες υπενθυμίζεται ότι είχαν βάλει υποψηφιότητα γα αναπληρωματικοί σύμβουλοι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, που εξελέγη πρώτος αναπληρωματικός και μάλιστα κλήθηκε για περίπου δυο χρονια να συμμετάσχει στο ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

Στις προσεχείς εκλογές το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης αναμένεται να έχει και πάλι υποψηφιότητες και η διακοπή όλης αυτής της δράσης ευνοεί τις παρασκηνιακές διεργασίες που δεν έχουν σταματήσει, παρά την πανδημία του κορονοϊου…