«Πάνω από 100.000 ευρώ για τη μετατροπή του Αμοιρίδιου σε μονάδα Covid-19 αλλά μόνο από χορηγίες» αποκάλυψε ο δήμαρχος Ξάνθης (+video)

Το κλειστό αθλητικό κέντρο της Ξάνθης Φίλιππος Αμοιρίδης μετατρέπεται αυτές τις μέρες σε μονάδα Covid-19 με την εγκατάσταση σε αυτό 100 κρεβατιών και διαχωριστικών αλλά και μονάδα παραγωγής οξυγόνου που φτάνει από την Γερμανία.

Η επιτυχία του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη είναι ότι όλα αυτά γίνονται μόνο με χορηγίες από την επιχειρηματική κοινοτητα της Ξάνθης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση από τον προϋπολογισμό της πόλης.

Έχουν παρθεί μέχρι τώρα 100 κρεβάτια, δεκάδες διαχωριστικά που θα προσαρμοστούν για να γίνουν τα δωμάτια, εκατοντάδες μαξιλάρια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, 2 καρδιογράφοι, και η πρώτη στην Ελλάδα μονάδα παραγωγής οξυγόνου αξίας 45.000 ευρώ.

Η αξία όλων των υλικών είναι πάνω από 100.000 ευρώ και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης στο Xanthi News, καλύφθηκαν όλα από επαγγελματίες βιομηχάνους και βιοτέχνες της Ξάνθης. Δείτε το βίντεο…