Ασέβεια Κακουλίδη ανήμερα της κηδείας Γλέζου: «Υποκρισία η ελληνική σημαία στο φέρετρο του Γκλέζου»

Σε μια σειρά αναρτήσεων που τουλάχιστον δείχνουν ασέβεια στη μνήμη του νεκρού πλέον Μανόλη Γλέζου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετων την Δευτέρα και κηδεύτηκε την Τετάρτη, προχώρησε ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Ο γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου της Ροδόπης, που πρωταγωνίστησε στο πανελλήνιο με την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων, σχολίασε στο προσωπικό του (αλλά δημόσιο) προφίλ στο facebook: «Σκεπασμένο το φέρετρο Γκλεζου με την Ελληνική σημαία!!!Η υποκρισία στο διδακτορικό της!!»

Νωρίτερα είχε κάνει άλλη μια ανάρτηση, με εμφανή ειρωνική διάθεση, όπου ανέφερε τα εξής: «Εντάξει?Τελειώσατε την Οδύσσεια με τον 98χρονο Γκλεζο?Τον καταταξατε στους μυθικούς ήρωες της πατρίδος μας??».

Μάλιστα, απαντώντας σε σχόλια φίλων του στην συγκεκριμένη ανάρτηση, ανέφερε: «Μυθευμα της αριστεράς ήταν αυτό..Ας μας πουν που ήταν και τι έκανε την χρονική περίοδο 1944-1949 και τότε βλέπουμε..». Ακολούθως, απαντώντας σε ερώτημα αν ο Μανόλης Γλέζος πέθανε από κορονοϊό, απάντησε: «Αυτούς αγόρι μου τους μισεί μέχρι και ο covid 19».

Οι σχετικού περιεχομένου αναρτήσεις είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης, όταν είχε κάνει την εξής ανάρτηση: «Αποχή μέχρι αύριο βράδυ από το Facebook γιατί θα ρίξω καντήλια..Φτάνει τόση μαλαγαντοσυνη με τον #iroa#..Γκλεζο!!».

Οπως είναι φυσιολογικό, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και μάλιστα ακόμα και εκτός Ροδόπης, αν και αρκετές προερχόμενες από πρόσωπα σχετιζόμενα με τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Ορισμένοι, έλεγαν «ντροπή» και καλούσαν τον Κακουλιδη να ανακαλέσει και να σεβαστεί το γεγονός ότι αναφέρεται σε έναν νεκρό πλέον άνθρωπο, αλλά και να διορθώσει το «Γκλέζος» που χρησιμοποιούσε επιδεικτικά. Υπήρχαν όμως και αρκετοί που επικροτούσαν τις θέσεις και απόψεις του.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ποντιακή γενοκτονία και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων και της περίφημης απαγορευμένης φανέλας της. Στο παρελθόν δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης και θεωρείται το αντίπαλον δέος της ομάδας του Μάνου Γαβριηλίδη που διοικεί εδώ και πολλά χρόνια την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων στην Ροδόπη.