Με το μυαλό στον κορονοϊό αλλά και στα σύνορα του Έβρου «μένει (στο νέο του) σπίτι» στη Βαυαρία ο Γιώργος Βλαδιμηρίδης

Μόνιμα κατοικεί εδω και ένα διμηνο στο Μόναχο για επαγγελματικούς λόγους ο νεαρός προπονητης τερματοφυλάκων αλλά και πορτιέρο Γιώργος Βλαδιμηρίδης.

Ο 23χρονος προπονητής που ανέλαβε πόστο στις ακαδημίες στην ιστορική Μόναχο 1860, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και στην ερασιτεχνική Εγκματιγκ, αλλιως φανταζόταν τους πρώτους του μήνες στην Γερμανία και στο όμορφο Μόναχο, αλλά λόγω και αυτός κορονοϊού μένει σπίτι και βιώνει και αυτός την κατάσταση αυτή, έστω και μακριά από την Ελλάδα.

Ο Βλαδιμηρίδης που ξεκίνησε από τον Πανθρακικό και συνέχισε σε Δόξα Προσκυνητών, σε Κέρκυρα και αρκετές κορυφαίες ερασιτεχνικές ομάδες της Ροδόπης μίλησε για την γενική κατάσταση που επικρατεί: «Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και αρκετά δύσκολες. Καταστάσεις οι οποίες θυμίζουν άλλες εποχές και συνθήκες που θα έλεγαν κάποιοι χουντικές ή και πολεμικές. Αν βάλουμε και στο καζάνι το τι γίνεται στα σύνορα μας στην πατρίδα με την γεωστρατηγική πολιτική της Τουρκίας να χρησιμοποιεί ανθρώπους εναντίον της Ευρώπης και δη των Ελλήνων, που ασκούν πίεση παραθαλάσσια αλλά και σε όλον το Έβρο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα χειρότερα είναι προ πυλών».

Για την κατάσταση με τον κορονοιό στη Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα, λέει το ThrakiSportS: «Κοιτάξτε να δείτε, τα μέτρα που θα ισχύουν έχουν παρθεί εδώ και τρεις μέρες σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας και φυσικά εδώ στην Βαυαρία. Τα πρόστιμα προβλεπεται να είναι τεράστια πάνω από 20000€ σε σχέση με τα 150€ που μαθαίνω πως είναι στην Ελλάδα.

Η προμήθεια βιοποριστικων αγαθών, φαρμακευτικής περίθαλψης και προμήθειας αλλά και παρουσίας των εργαζομένων στις εργασίες τους αποτελούν τους μόνους λόγους για κυκλοφορία ανθρώπων δημοσίως. Καλώς ή κακώς η Γερμανία έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα και μία πολιτική εισροής πληθυσμών πιο ελεύθερη. Αυτό προς το παρόν αλλά και στο επόμενο διάστημα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να αυξηθούν κατά πολύ οι αριθμοί των ανθρώπων που νοσούν από τον ιό.

Το βράδυ που μας πέρασε με μένα τον ίδιο να επιστρέφω από μία εργασιακή υποχρέωση ιδίοις όμμασι είδα τύπου καναδεζες ένοπλους και ένα άρμα συνοδεία να κατευθύνονται σε άγνωστο μέρος. Προφανώς δεν θεωρώ ότι κάνουν κάποια άσκηση μέσα στην πόλη. Συμβαίνουν πολλά γύρω μας τα οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και άλλα που κάνουμε τα στραβά τα μάτια. Από καρδιάς εύχομαι όλα να έχουν θετική έκβαση με τα μέτρα που πάρθηκαν».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα ο Γιώργος Βλαδιμηρίδης σχολιάζει: «Η Ελλάδα καλώς ή κακώς έχει ποδοπατηθεί πολλές φορές. Οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτικά και για άλλους πολλούς λόγους. Θέλω να πιστεύω στο φιλότιμο, στην αγάπη για το συνάνθρωπο αλλά και την ίδια την πατρίδα πώς οι άνθρωποι που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους θα συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο για την προστασία του συνόλου.

Βέβαια υπάρχει και η αντίπερα όχθη όπου ανεγκέφαλοι επιχειρούν εκδρομές, βόλτες στα βουνά, στις παραλίες, βγάζοντας σέλφι, προκαλώντας την κοινή γνώμη. Πραγματικά μόνο λύπηση και απέχθεια μπορώ να αισθανθώ. Δεν θα έλεγα το ανάλογο για οποιονδήποτε άγνωστο άνθρωπο αλλά από τη στιγμή που θέτουν σε κίνδυνο πιθανότατα και δικούς μου ανθρώπους στο στενό μου κύκλο τότε μπορώ να τους δω μόνο ως απειλή και ως “εγκληματίες”. Θέλω να πιστεύω πως και οι λίγοι που δεν έχουν συμμορφωθεί θα αλλάξουν τροπάριο και με τα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση όλα θα μπουν σε μία σειρά.

Αν δεν, επειδή πρόκειται για πανδημία, τα μέτρα θα αρχίζουν να σκληραίνουν υπερβολικά και θα μιλάμε για… χουντικές καταστάσεις. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην ακριβώς διπλανή μας χώρα πεθαίνουν άνθρωποι κάθε 2 λεπτά. Μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Βλαδιμηρίδης ανέφερε: «Το μόνο που θέλω ως ταπεινός συμπολίτης σας είναι να συνεχίζετε να αγαπάτε τους δικούς σας έμπρακτα προστατεύοντας τους. Ας μείνουμε στο σπίτι όλοι για το καλό όλων. Και να μεταφέρω την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου στις ελληνικές αρχές και σε όσους συμβάλλουν στη φύλαξη των συνόρων».