Θρακιώτης βουλευτής αποκάλυψε ότι υπήρξε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού έχοντας συμπτώματα! Το μήνυμά του…

Ο Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη, Σπύρος Τσιλιγγίρης, θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα και μπήκε σε καραντίνα. Εξετάστηκε και βγήκε αρνητικός. Αποφάσισε δε να συνδράμει εθελοντικά ως γιατρός στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνω τους συμπολίτες μου ότι υπήρξα κι εγώ ύποπτο κρούσμα του κορονοϊού.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασα συμπτώματα παρόμοια με αυτά που χαρακτηρίζουν τον επίμαχο ιό.
Επειδή συνυπήρξα για πολλές ώρες στην ίδια επιτροπή της Βουλής με συνάδελφο βουλευτή που ασθένησε και νοσηλεύεται, ακολούθησα επ’ ακριβώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, παραμένοντας απομονωμένος στο σπίτι μου.
Στη συνέχεια υποβλήθηκα στο προβλεπόμενο τεστ τα αποτελέσματα του οποίου ήταν αρνητικά.
Με δεδομένη λοιπόν την απουσία κάθε υποψίας, για την υγειονομική μου κατάσταση (εργαστηριακά επιβεβαιωμένο), επικοινώνησα με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Έλενα Ροφαέλα, καθώς επίσης και με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Γεώργιο Γεωργίου και τους μετέφερα την πρόθεση και την ετοιμότητά μου να συνδράμω εθελοντικά στο έργο τους (ως γιατρός) ώστε να προσφέρω κι εγώ αν και όπου κριθεί σκόπιμο και απαραίτητο.
Θέλω εδώ να επισημάνω την άριστη εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο μας σε ότι αφορά την τήρηση των προληπτικών μέτρων, αλλά και των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Ξανθιώτες που ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ και ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτείας, προστατεύοντας έτσι την προσωπική και οικογενειακή τους υγεία.
Σε ότι αφορά τους λίγους εκείνους οι οποίοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουνκαι επιμένουν να κυκλοφορούν έξω για ασήμαντες αιτίες, τους παρακαλώ θερμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος εκφράζω την αισιοδοξία πως θα πάνε όλα καλά και σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα, με τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί με ένα και μόνο τρόπο:
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Πηγή: https://www.xanthinea.gr

Материалы по теме:

Μέσα στην εβδομάδα οι αιτήσεις των αθλητικών σωματείων της Κομοτηνής για επιχορήγηση από τον Δήμο
Ο Δήμος Κομοτηνής με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση για το έτος ...
Βρέθηκε χειροβομβίδα σε κήπο σπιτιού στην Αλεξανδρούπολη
  Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας άνδρας όταν εντόπισε μια χειροβομβίδα στον κήπο του σπιτιού του, στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατά την διάρκεια διάφορων ...
Κλειστά όλα τα σχολεία του Νομού Ξάνθης και την Τετάρτη
  Ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες σε όλο το Νομό Ξάνθης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Η ανακοίνωση: Σύμφωνα με απόφαση του ...
Σαμοθράκη: Αποκομμένη από τον “υπόλοιπο κόσμο” για μία εβδομάδα
Δεν έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη για μία ολόκληρη εβδομάδα.Συγκεκριμένε από χθες, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, έως και την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, το πλοίο "Saos" δεν θα ...
Μόλις ένα νέο κρούσμα στην Ξάνθη, διψήφιος αριθμός σε Έβρο και Ροδόπη
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 390, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας σύμφωνα με τον ...