Νέα παρέμβαση Κούγια: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί και η Ξάνθη να υποβιβαστεί»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, τοποθετήθηκε για ακόμη μία φορά για την πολύκροτη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ενώ μίλησε και για τις εξελίξεις με την διαποκή του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων, ο διάσημος ποινικολόγος τόνισε στον Focus FM πως αυτή που πρέπει να υποστεί τις συνέπειες από την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας είναι η Ξάνθη και πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία για πολυϊδιοκτησία, εφόσον εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5.

Επίσης, τοποθετήθηκε για την πρόταση που έκανε ο ίδιος ώστε να μη πέσει καμία ομάδα και γίνει αύξηση των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα.

Για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης ο Κούγιας ανέφερε: «Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή. Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηάδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε».

Σε παρατήρηση ότι αυτό θα συμβεί εάν αποδειχθεί πολυιδιοκτησία, γιατί μπορεί και να μην αποδειχθεί από την Εφέσεων της ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας, είπε: «Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».