Επέτειος: Σαν σήμερα τα τελευταία γκολ του Εβρίτη Ντέμη Νικολαΐδη με τη φανέλα της ΑΕΚ (+video)

Είναι αλήθεια ότι ο επιθετικός από την Αλεξανδρούπολη έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, τόσο στο χαμηλό επίπεδο της Γ’ Εθνικής με τον τοπικό Εθνικό, όσο και στο υψηλότερο επίπεδο της Α’ Εθνικής με Απόλλωνα Αθηνών και κυρίως με την ΑΕΚ.

Ο λόγος για τον Ντέμη Νικολαΐδη, η ποδοσφαιρική του καριέρα στην «Ένωση» χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένη, έχοντας πετύχει 176 τέρματα σε 269 εμφανίσεις με τη φανέλα της, πριν αποχωρήσει το 2003 για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Εβρίτης αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς των «Κιτρινόμαυρων» και έμελλε από οπαδός της ομάδας να γίνει όχι απλά παίκτης αλλά στην συνέχεια και πρόεδρός της.

Σαν σήμερα, 17 χρόνια πριν, στις 16/3/2003 ο Ντέμης Νικολαΐδης πέτυχε τα τελευταία του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ. Ήταν στον αγώνα απέναντι στον Ακράτητο, στον οποίο η «Ένωση» κέρδισε με το ευρύ 6-2. Ο Εβρίτης πέτυχε 2 γκολ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ σε εκείνο το παιχνίδι.

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη παράσταση του Ντέμη με τον δικέφαλο αετό, με τον κόσμο της ομάδας να τον αποθεώνει. Με αυτά τα γκολ ο Νικολαΐδης είχε φτάσει τα 164 και είχε γίνει τότε ο 11ος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ με 126 γκολ είναι ακόμα και σήμερα τέταρτος στην ιστορία της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική.