Διακοπή λόγω… κορονοϊού στη δίκη με κατηγορούμενους Γκιρτζίκη, Γκαγκάτση και άλλους έξι για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου

Για τις 27 Απριλίου διακόπηκε η δίκη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, την περίοδο 2004-05, καθώς απουσίαζαν όλοι οι μάρτυρες, με αποτέλεσμα το Ε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να διατάξει τη βιαίη προσαγωγή τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας Χατζόγλου πρότεινε επίσης να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής του αδικήματος της απιστίας, που είχε τεθεί στην προηγούμενη δικάσιμο από τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί δύο εκ των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η γνωστή δικαστική ρεπόρτερ Μαίρη Μπενέα στο μπλογκ «dikografies», το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης, για τις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στο δικαστήριο διαβάστηκε επιστολή του διευθυντή της  εφημερίδας “Αποψη”, που ενημέρωνε το δικαστήριο ότι, έχει δημοσιεύσει στοιχεία, στο προηγούμενο φύλλο της (7ης Μαρτίου), που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος Σιμιτζή είπε ότι, το δικαστήριο δεν κωλυεται να προχωρήσει στη διαδικασία και σήμερα, ωστόσο βάσει της ΚΥΑ, έπρεπε να προηγηθούν τρεις υποθέσεις με κρατούμενους.

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι  πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης και  Γιωργος Γκιρτζίκης (ως ταμίας την επίμαχη περίοδο), οι πρώην αναπληρωτές πρόεδροι Βασίλης Χατζηαποστόλου – Γιάννης Οικονομίδης, οι σύμβουλοι Γιώργος Σιντόρης – Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι επιχειρηματίες Πασχάλης Παπαδόπουλος – Γιώργος Κόγιας (ο τελευταίος απουσίασε).

Η ένσταση παραγραφής ειχε τεθεί από τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσώπησε τους Βασίλη Γκαγκάτση και Γιώργο Σιντόρη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι, οι κατηγορούμενοι «είναι αθώοι και δεν υπάγονται στο αδίκημα της απιστίας. Οι συμβάσεις είναι άκυρες».

Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι η ζημιά για την ΕΠΟ δεν ήταν 300.000 ευρώ αλλά το 30% του συγκεκριμένου ποσού, δηλαδή 90.000 ευρώ αφού το υπόλοιπο 70% η Ομοσπονδία το μοίρασε στις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο θεσμό εκείνη την περίοδο.

Επειδή, όπως τονίστηκε, έπειτα από τις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον ποινικό κώδικα για κακουργηματική απιστία πρέπει η ζημιά να είναι 120.000 ευρώ, και η ζημιά στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 90.000, η κατηγορία για τους «8» δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα και ως πλημέλλημα έχει παραγραφεί.

Παρουσιάστηκε μάλιστα, έγγραφο από την ΕΠΟ που επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ενώ κατέθεσαν και νομικοί της ΕΠΟ που ισχυρίστηκαν το ίδιο, ότι η ζημιά ήταν 90.000 ευρώ.