Γ’ Εθνική: Λευκή ισοπαλία στο Ξανθιώτικο ντέρμπι με διαφορετικά συναισθήματα ανάμεσα σε Άρη Αβάτου και Ορφέα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα σε Αρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης αποτέλεσμα που δεν συνέφερε καθόλου τους φιλοξενούμενους του Μπάμπη Χατζημεστή σε αντιθεση με τους γηπεδούχους που σχεδόν εξασφάλισαν την παραμονή τους, αλλα και την Ένωση Αλεξανδρούπολης που την ίδια ώρα κέρδιζε τον Πανδραμαικό.

Πλέον ο Ορφέα Ξάνθης με 26 βαθμούς και στο -4 από την Αλεξανδρούπολη για να είναι και του χρόνου για 5η χρονιά στην Γ’ Εθνική, χρειαζεται το 3/3 στα επόμενα παιχνίδια με Ένωση Αλεξανδρούπολης (εντός), τον υποβιβασμένο Κεραυνό Πέρνης στην Χρυσούπολη και την Δόξα Κάτω Καμήλας στην Ξάνθη, ενω ο Άρης Αβάτου με έναν ή ακόμα και κανέναν βαθμό θα είναι για 4η χρονιά στην κατηγορία. Ωστόσο έχει δύσκολο πρόγραμμα με Παραλίμνιο και Οφρύνιο εκτός έδρας και Αλεξανδρούπολη την τελευταια αγωνιστική στην Ξάνθη.

Το παιχνιδι ήταν μέτριο και νευρικό, όπως συνέφερε και τον Άρη Αβάτου που δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα με τον Ορφέα να έχει τον έλεγχο στην αρχή και να απειλεί στο 25′ με ένα φάουλ του Τορομανίδη πέρασε άουτ, όπως με φαουλ του Χακάν απείλησε και το Άβατο στο 35′ αλλά ο Ρούφος έδιωξε σε κόρνερ την μπαλα.

Ο Ορφέας είχε άκαρπη υπεροχή και στο β’ μερος με πολλά στημενα και κόρνερ αλλά ενόχλησε ελαχιστες φορές τον Νομικό, στο 58′ σε σουτ του Χαλήλ Ιμπράμ που μπλόκαρε ο Καβαλιώτης πορτιέρο και στο 67′ όταν από κόρνερ η κεφαλιά του Χασάνογλου πέρασε άουτ με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι σε χερι του Μπουνταγκίδη αλλα και αργότερα σε πτώση του Μελισσόπουλου.

Ο ¨Αρης απείλησε αρχικά με την εναρξη του ημιχρόνου σε φαουλ του Σαρηγιαννιδη που παραλίγο να αιφνιδιαζε τον Ρούφο που έδιωξε κορνερ και στο 77′ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία αλλα ο σκόρερ της ομάδας Κοσμάς Γκέκας δεν ενηργησε σωστά και πλασαρε άουτ. Στο φιναλε ο Ορφέα προσπαθησε για το γκολ της λύτρωσης αλλα η εκτέλεση φάουλ του Μελισσόπουλου έφυγε άουτ, ενω σε αντεπίθεση ο Σαρηγιαννίδης με την λήξη δεν πασαρε τους ελεύθερους συμπαικτες του που τον ακολουθούσαν και έκανε σενταρ σουτ αουτ.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός, Χατζηπαππάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφάρας (46′ Χασάν Μπουλούτ), Χακάν Βελή, Γκουτσίδης, Χριστοφορίδης, Γκέκας, Σαρηγιαννίδης, Ζωσιμίδης

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Ζιγκολάρι, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης (61′ Μελισσόπουλος), Σουκρήογλου (80′ Ιμερ Χιντ), Κουκουρίγκος (75′ Τσέκος), Τορομανίδης, Χαλήλ Ιμπράμ