Super League: Το μοναδικό σενάριο που βγάζει την Ξάνθη στην Ευρώπη και όλα τα υπόλοιπα για την είσοδο στην εξάδα

Ο ΟΦΗ είναι το απόλυτο φαβορί για την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, μέχρι και για αγώνα μπαράζ ενώ μόνο σε ένα σενάριο, σχεδόν απίθανο, που απαιτεί συνδυασμό τεσσάρων διαφορετικών ταυτόχρονων αποτελεσμάτων βγαίνει κερδισμένη η Ξάνθη και εξασφαλίζει είσοδο στα πλέι οφ.

Οι Κρητικοί κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την κατάληψη της 6ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου βρίσκεται στους 31 βαθμούς, στο +1 από τον Αστέρα Τρίπολης και στο +2 από Ατρόμητο, Ξάνθη που είναι οι δύο άλλοι συνδιεκδικητές. Ως εκ τούτου αρκεί και μόνο να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την -ουσιαστικά- αδιάφορη βαθμολογικά Λαμία εντός έδρας για να συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Αν δεν συμβεί όμως αυτό, υπάρχουν αρκετά σενάρια που μπορεί να δούμε για τη μάχη της 6ης θέσης. Μονο ενα όμως ευνοεί την Ξάνθη είναι είναι αδύνατο κατά 99% να συμβεί. Για την ακρίβεια πρέπει η Ξάνθη να νικήσει τον ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ να ηττηθεί από την αδιάφορη Λαμία, η Λάρισα να κόψει βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης και ο Άρης να μην ηττηθεί από τον Ατρόμητο. Αυτό είναι το μόνο σενάριο που ευνοεί την Ξάνθη. Υπάρχει και άλλο ένα, αλλά μάλλον ακόμα πιο απίθανο.

Πάμε να δούμε τα υπόλοιπα σενάρια, όπως τα σταχυολόγησε το sdna, αλλά αρχικά να θυμίσουμε ότι η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται με τους εξής αγώνες:

ΟΦΗ-Λαμία
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης
Άρης-Ατρόμητος
Ξάνθη-ΠΑΟΚ

Ισοβαθμία ΟΦΗ-Αστέρα στους 31 βαθμούς

Στην περίπτωση που ο ΟΦΗ ηττηθεί από τη Λαμία κι ο Αστέρας Τρίπολης έρθει ισόπαλος στη Λάρισα, ενώ παράλληλα δεν κερδίσουν Ατρομήτος και Ξάνθη, τότε Κρητικοί κι Αρκάδες θα ισοβαθμίσουν στους 31 βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση και με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την 25η αγωνιστική, εκείνος που υπερτερεί είναι ο Αστέρας, αφού έχει οριακά καλύτερη διαφορά τερμάτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο 33-34 ενώ ο ΟΦΗ στο 32-35. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν γίνουν τα παιχνίδια του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που υπερτερούσε στην ισοβαθμία, αλλά ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ. Εξάλλου οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με διαφορά 2 γκολ στα μεταξύ τους φέτος. 

Τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Ατρομήτου, Ξάνθης στους 32 βαθμούς

Στο μάλλον πιο περίπλοκο σενάριο που μπορεί να δούμε, ενδέχεται να προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΟΦΗ, Ατρομήτου και Ξάνθης, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει κερδίσει ο Αστέρας στη Λάρισα. Με ισοπαλία της ομάδας του Ηρακλείου κόντρα στη Λαμία, νίκη του Ατρομήτου επί του Άρη εκτός έδρας και της Ξάνθης επί του ΠΑΟΚ εντός, οι τρεις τους θα ισοβαθμίσουν στους 32 βαθμούς. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

“Νικητής” θα βγει ο ΟΦΗ, που στα μεταξύ των τριών ισοβαθμούντων παιχνίδια, υπερτερεί, έχοντας μαζέψει 7 βαθμούς, έναντι 6 του Ατρομήτου και 4 της Ξάνθης. 

ΟΦΗ 7 β.
Ατρόμητος 6 β.
Ξάνθη 4 β.

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-0
Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-1

Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0
Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2
ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0

Ισοβαθμία ΟΦΗ-Ατρομήτου στους 32 βαθμούς: Μέχρι και μπαράζ! 

Βεβαίως πιο πιθανή από την τριπλή ισοβαθμία, είναι αυτή του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι είναι πιο δύσκολο η Ξάνθη να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, απ’ ό,τι οι Περιστεριώτες στο “Βικελίδης”. Σε αυτή την περίπτωση όμως και πάλι έχουν ισχυρό προβάδισμα οι Κρητικοί, αφού μπορεί τα μεταξύ τους να έληξαν με 1-0, έχοντας από μία νίκη, αλλά ο Ατρόμητος βρίσκεται στο -3 στα τέρματα έναντι των “ασπρόμαυρων”. Ως εκ τούτου θα πρέπει να κερδίσει με 3+ γκολ διαφορά τον Άρη. 

Στα 32-35 τα γκολ του ΟΦΗ, στα 29-35 του Ατρομήτου. Με ισοπαλία 0-0 των Κρητικών ή 1-1 και νίκη του Ατρομήτου στο “Βικελίδης” με 3-0 ή 4-1, τότε υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση; Θα πάμε σε μονό αγώνα μπαράζ, που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν πάλι δεν προκύψει νικητής, θα ακολουθήσουν πέναλτι. 

Ισοβαθμία ΟΦΗ-Ξάνθη στους 32 βαθμούς

Από εκεί και πέρα όμως μπορεί να υπάρξει και ισοβαθμία του ΟΦΗ με την Ξάνθη. Αν οι Κρητικοί έρθουν ισόπαλοι με τη Λαμία και οι Θρακιώτες κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, τότε οι δυο τους θα ισοβαθμίσουν στους 32 βαθμούς. Προϋτπόθεση βέβαια την ίδια ώρα να χάσουν βαθμούς Αστέρας και Ατρόμητος. Σε αυτή την περίπτωση ο ΟΦΗ έχει το πάνω χέρι, μετρώντας μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους. 

Ισοβαθμία Ατρομήτου-Ξάνθης στους 32 βαθμούς

Και τέλος πάμε στο σενάριο που βρίσκεται τελείως εκτός κάδρου ο ΟΦΗ χάνοντας από Λαμία, όπως όμως και ο Αστέρας χάνοντας βαθμούς με στη Λάρισα. Ναι, μπορεί να γίνει αυτό, αν χάσουν οι Κρητικοί, δεν κερδίσουν οι Αρκάδες και νικήσουν τόσο ο Ατρόμητος τον Άρη, όσο και η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ!

Τότε Ατρόμητος και Ξάνθη θα ισοβαθμίσουν στους 32 βαθμούς κι από τη στιγμή που αμφότερες οι δύο ομάδες κέρδισαν με 1-0 τα μεταξύ τους ματς, πηγαίνουμε στη διαφορά τερμάτων, όπου οι Περιστεριώτες υπερτερούν κατά 5 γκολ, οπότε είναι μάλλον αδύνατο να ανατραπεί. Εκτός κι αν το “αστέρι” κερδίσει πχ με 1-0 τον Άρη και η Ξάνθη… 7-0 ή περισσότερο τον ΠΑΟΚ!