Κατατέθηκε το πολυσέλιδο υπόμνημα από την ΠΑΕ Ξάνθη! Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση…

Στις 12:00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων από την «κατηγορούμενη» ΠΑΕ Ξάνθη και τις προσθέτως παρεμβαίνουσες ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος για την υπόθεση της ανάκλησης του πιστοποιητικού της ομάδας από την ΕΕΑ αναφορικά με το μετοχολόγιό της.

Η ΠΑΕ Ξάνθη με πολυσέλιδο υπόμνημα εξέθεσε και γραπτώς στον δικαστή Χριστόφορο Μάρκου τις θέσεις που είχε εκφράσει και κατά την εκδίκαση της Παρασκευής, ενισχύοντας παράλληλα αυτά τα επιχειρήματα με νομολογία, όπως ζήτησε άλλωστε ο δικαστής. Υποστηρίζει ότι το πόρισμα της ΕΕΑ αποτελεί γνωμοδότηση και δεν είναι δεσμευτικό για το Πειθαρχικό Όργανο της Super League, προσθέτει ότι ο δικαστής οφείλει να εξετάσει στην ουσία της την υπόθεση και εφόσον το κάνει, θα διαπιστώσει ότι η παράβαση που έχει γίνει είναι εκ παραδρομής, από καθαρή αμέλεια, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί βαρεία αλλά και σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι ο νόμος έχει αλλάξει, δικαστής του ελληνικού κράτους που έχει ορκιστεί να εφαρμόζει τους νόμους δεν είναι δυνατόν να τιμωρήσει με υποβιβασμό που πλέον έχει καταργηθεί ως ποινή από την έννομη τάξη.

Υπομνήματα έχουν καταθέσει και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος ως προσθέτως παρεμβαίνουσες. Εχοντας πλέον όλο το υλικό, ο δικαστής καλείται να μελετήσει την υπόθεση και να αποφασίσει. Αρχικά θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις από τις τρεις ομάδες. Αν δεν τις κάνει δεκτές, δεν θα μπει στην διαδικασία να διαβάσει καν τα υπομήματά τους και δεν θα πρέπει να συμπεριλάβει στην απόφασή τους όσα αναφέρθηκαν από αυτές τις ομάδες στη δίκη. Στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης ή απλά αν θα επιβάλει ποινές με βάση το πόρισμα. Εφόσον μπει στην ουσία, θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του και από την ΕΕΑ. Κάπως έτσι θα κληθεί εντός εύλογου διαστήματος να εκδώσει απόφαση.

Η απόφαση μπορεί να αναμένεται ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι δύσκολα θα προχωρήσει ο κ. Μάρκου σε ανακοίνωση απόφασης πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και εκπνέει η προθεσμία για την άλλη υπόθεση, της πολυϊδιοκτησίας, την οποία δικάζει η κα Τσαγκριά. Και αυτό γιατί όποια τυχόν απόφαση λάβει ο κ. Μάρκου είτε για το αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης είτε, εφόσον κάνει κάτι τέτοιο, αναφορικά με το ποιο νομικό πλαίσιο θα επιλέξει να εφαρμόσει, θα είναι σαν να προδικάζει και την άλλη υπόθεση που παραμένει σε εξέλιξη.