Αθλητάμπουρας: Το κοινό ταξίδι ΑΟΞ και Εθνικού, οι δυσκολίες της Κρήτης και ο Μητσοτάκης στον Έβρο

ΩΣ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΚΑΙ μάλιστα μεγαλοπρεπέστατο θα μπορούσε από πολλούς να χαρακτηριστεί όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν συνομιλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ουσιαστικά του είπε ένα «ευχαριστούμε για τη βοήθεια αλλά θα λύσουμε μόνοι μας ως ποδόσφαιρο τα προβλήματά μας» και πλέον αρχίζουν οι ερμηνείες για το τι σημαίνει αυτό για την υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ σημαίνει πάντως, δύσκολα θα ασχοληθούν με αυτό οι δικαστές της Λίγκας, στους οποίους εκκρεμεί πλέον η υπόθεση μετά την διπλή εκδίκαση της περασμένης Παρασκευής από τον Χριστόφορο Μάρκου και της Δευτέρας από τη Μαρία Τσαγκριά. Ό,τι ήταν να συζητηθεί, συζητήθηκε, πλέον έληξε και η προθεσμία για υπομνήματα ως προς την πρώτη, θα περιμένουμε να κατατεθούν και τα υπομνήματα στην δεύτερη και λογικά μέσα στο ξεκίνημα της Σαρακοστής θα έχουμε απόφαση.

Απόφαση για την Ξάνθη δεν θα έχουμε πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία για υπομνήματα στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Το πιθανότερο, δε, οι αποφάσεις να εκδοθούν μαζί. Εκτος και αν βολεύει για κάποιον λόγο αυτή της Ξάνθης να βγει νωρίτερα…

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΗ πριν τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής, που ολοκληρώνεται η προθεσμία για τα υπομνήματα στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας δεν θα πρέπει να αναμένουμε ούτε για την υπόθεση της Ξάνθης. Επειδή μιλάμε για το ίδιο Πειθαρχικό Όργανο, έστω και αν το απαρτίζουν δύο διαφορετικοί δικαστές, δεν μπορεί πχ να βγει ο Μάρκου σήμερα και να πει ότι για παράδειγμα δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, γιατί τότε θα δεσμεύσει και την Τσαγκριά για την άλλη για την οποία ακόμα κατατίθενται υπομνήματα. Το πιο πιθανό δε είναι οι αποφάσεις και για τη μία υπόθεση και για την άλλη να εκδοθούν μαζί.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ λόγο αλλά και επιπροσθέτως για να μην διαταραχθεί καμία κατάσταση, λογικά θα διεξαχθούν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής την προσεχή Κυριακή και μετά θα έχουμε απόφαση. Και μην απορήσετε αν οι αποφάσεις για τις δύο υποθέσεις εκδοθούν μαζί. Από Τρίτη, λίγο πριν την κλήρωση για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, όποτε κι αν οριστεί αυτή. Άλλωστε κλήρωση δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς να επικυρωθεί η βαθμολογία.

* * * * *

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ του περίφημου συνυποσχετικού με τους ουεφατζήδες και τους φιφατζήδες, ο Μητσοτάκης από το πρωί της Τετάρτης έρχεται Θράκη για το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας – Βουλγαρίας. Τι είναι αυτό; Κάτι σαν ένα διευρυμένο κοινο υπουργικό συμβούλιο των δύο χωρών, υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών. Για τον λόγο αυτόν ο Μητσοτάκης δεν θα είναι μόνος αλλά θα συνοδεύεται από καμιά δεκαριά υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά το ίδιο θα ισχύει και με τον Μπόικο Μπορίσοφ που θα είναι επικεφαλής της βουλγαρικής αποστολής.

Μια μέρα μετά τις συναντήσεις με FIFA και UEFA, ο Μητσοτάκης συναντά τον Μπορίσοφ της Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη. Αρχικά η συνάντηση θα γινόταν στην Καβάλα αλλά μεταφέρθηκε ανατολικότερα για τον φόβο των παοκτζήδων

ΩΣΤΟΣΟ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ πιστοι αναγνώστες αυτής εδώ της ιστοσελίδας, που δεν αρέσκεται να βασίζεται μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις αλλά σκαλίζει πάντα λίγο παραπάνω ακόμα και τα προφανή, θα θυμόντουσαν ότι αυτή η συνάντηση δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει στην Αλεξανδρούπολη, όπως τελικά θα γίνει. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε φιλοξενία της στο σαφώς πιο χλιδάτο Ιμαρέ της Καβάλας. Επίσης, η παρεμπίπτουσα επίσκεψη που αποφασίστηκε να γίνει στην Κομοτηνή αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Ξάνθη και θα αφορούσε μάλιστα εγκαίνια του νέου εργοστασίου μπαταριών της Γερμανός.

ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ θέλει για να καταλάβουμε τους λόγους που άλλαξε η έδρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μπορίσοφ και συνολικά του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Βουλγαρίας. Όσο πιο μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τόσο πιο πιθανό να είναι περιορισμένες οι αρνητικές εκπλήξεις με τυχόν οπαδούς του ΠΑΟΚ. Για αυτούς της Ξάνθης πάντως στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν. «Και λίγοι και ήσυχοι είναι αλλά και έχουν δηλώσει ότι θα αποτρέψουν συλλαλητήρια οι ιθύνοντες της ομάδας», σχολίαζε παράγοντας με γνώση. Και δεν έχει άδικο.

* * * * *

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ειναι να μην δενετε κόμπο ότι το ματς Ξάνθης – ΠΑΟΚ της τελευταίας αγωνιστικής θα γίνει το βράδυ της Κυριακής. Παρά τα «όχι» της Λίγκας, η Αστυνομία επιμένει ότι το να διεξαχθούν την ίδια μέρα στην ίδια πόλη το Καρναβάλι και ο συγκεκριμένος αγώνας με 1.600 παοκτζήδες να έρχονται εκεί, είναι άκρως επικίνδυνο. Και οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα έχει φτάσει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Το Καρναβάλι Ξάνθης εξακολουθεί να είναι σημαντικό εμπόδιο για την ομαλή διεξαγωγή του ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Αρκετοί επιμένουν ότι είτε το ματς πρέπει να αναβληθεί είτε… το Καρναβάλι να ματαιωθεί!!!

ΑΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ επιμείνει σε αυτό που αναφέρουν και οι τοπικές και περιφερειακές αστυνομικές αρχές στην Θράκη, τότε πολύ απλά είτε θα πρέπει να αναβληθεί ο αγώνας είτε το καρναβάλι. Το δεύτερο θεωρείται κομματάκι δύσκολο να ματαιωθεί. Το πρώτο δύσκολο να αλλάξει καθώς είναι τελευταία αγωνιστική και πρέπει όλα τα ματς να γίνουν ίδιες ώρες.

ΟΠΟΤΕ; ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΥΟ σενάρια. Το πρώτο θέλει να επισπεύδεται πιο πριν κάποια αρνητική απόφαση για την Ξάνθη, ώστε να καταστεί άνευ αντικειμένου το ματς. Θεωρείται ακραίο, τα εξήγησα και πριν. Το άλλο θέλει να επεμβαίνει το υπουργείο Υγείας και να διατάσσει να γίνει το ματς κεκλεισμένων των θυρών, όπως στην Ιταλία, λόγω κορονοϊού. Δεν υπάρχει ούτε αφορμή για κάτι τέτοιο, αλλά μπροστά στο να υπάρξει ομαλότητα, μπορεί να εφευρεθεί.

* * * * *

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ περασμένου Σαββάτου είχαμε μια ξεχωριστή σύμπραξη στο αεροπλάνο που πέταξε από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα. Στο ίδιο αεροσκάφος βρέθηκαν οι παίκτες των δυο μοναδικών εκπροσώπων της Θράκης σε ανώτατες κατηγορίες ομαδικών σπορ. Η Ξάνθη ταξίδευε για το ματς με τον Ατρόμητο στην Αθήνα και το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την αναμέτρηση με τον Παμβοχαϊκό.

Οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη μοναδική φορά φέτος που κατέβηκαν στην Αθήνα με πούλμαν

ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν γκρίνιες, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος οι παίκτες έχουν απολαύσει ανέσεις στα ταξίδια τους που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Και αεροπορικά πήγαν σε όλους τους προορισμούς (με εξαίρεση το ένα ματς με τον Παναθηναϊκό) και διανυκτερεύσεις σε ωραία ξενοδοχεία έκαναν και φαγητά έτρωγαν (πέρα από τις πίτες της κυρίας Κασαμπαλή). Ωστόσο το επόμενο ταξίδι κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι.

ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ο άποντος ακόμα Εθνικός είναι προγραμματισμένο να πάει στην Κρήτη να παίξει με τον ΟΦΗ. Το ματς θα είναι άνευ ουσιαστικά βαθμολογικού αντικειμένου, αφού ούτε με θαύμα δεν γλιτώνει την τελευταία θέση στην κανονική διάρκεια ο Εθνικός. Το κόστος για το συγκεκριμένο ταξίδι είναι μεγάλο, φτάνοντας κοντά στα τέσσερα χιλιάρικα. Κυρίως όμως, το ίδιο διάστημα έχει υποχρεώσεις στη Θεσσαλονίκη και το εφηβικό τμήμα του Εθνικού, μέλη του οποίου ως γνωστόν μετέχουν και στον ανδρικό. Κοινώς, ίσως να μην υπάρχει και ομάδα για να ταξιδέψει.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι απλά. Ο Εθνικός έχοντας όλα τα άλλοθι με το μέρος του και δεδομένου ότι σε πρακτικό επίπεδο δεν κινδυνεύει με κάποια σοβαρή και υπολογίσιμη τιμωρία, μάλλον δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη. Και τα τέσσερα χιλιάρικα που θα εξοικονομηθούν, θα προτιμηθεί να δοθούν στους παίκτες που σηκώνουν το βάρος της φετινής προσπάθειας ώστε να μην τους οφείλονται χρήματα, καθώς και στην τήρηση όποιων διακανονισμών είναι να πληρωθούν εκείνο το διάστημα…

Ο Αθλητάμπουρας