ΕΠΣ Θράκης: Οι αποφάσεις ενόψει του τέλους της κανονικής περιόδου και της διαδικασίας των πλέι οφ και άουτ

Πριν την κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοργανώτριας αρχής με τους εκπροσώπους των ομάδων της Α’ Κατηγορίας με στόχο τον ορισμό του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων.

Από την συζήτηση διαφάνηκε η αρμονική σχέση μεταξύ των παραγόντων των συλλόγων, που αποδεικνύουν πως θέλουν ξεκάθαρα την ανάπτυξη του αθλήματος και την καλύτερη προώθηση του. Για τον λόγο αυτό άλλωστε όλοι συμφώνησαν πως οι επίσημες υποχρεώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν με τον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, ο οποίος κάθε χρόνο έχει χαρακτήρα γιορτής και θα διεξαχθεί φέτος στις 14 Μαϊου στο ΔΑΚ Κομοτηνής – την ημέρα που θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Έτσι λοιπόν συμφωνήθηκε ομόφωνα να διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική στο τριήμερο των αποκριών σε δύο εβδομάδες (29 Φεβρουαρίου) έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι αναμετρήσεις για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, χωρίς να χρειαστούν εμβόλιμες αγωνιστικές.  Με αυτά τα δεδομένα ή μόνη αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί μεσοβδόμαδα θα είναι στις 29 Απριλίου, μετά το Πάσχα δηλαδή.

Με δεδομένο επισης πως οι μέρες πλέον είναι ολοένα και πιο μεγάλες, η ΕΠΣ Θράκης συμφώνησε στο αίτημα των ομάδων να ξεκινούν οι αναμετρήσεις μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:30, ώστε να διευκολύνονται και οι αθλητές που εργάζονται αλλά και το φίλαθλο κοινό. Άλλωστε ήδη έχουν μεταφερθεί αυτήν την ώρα οι ώρες έναρξης στα παιχνίδια στις γειτονικές ΕΠΣ του Έβρου και της Ξάνθης.

Έτσι λοιπόν από την ερχόμενη αγωνιστική (Σάββατο 22 Φεβρουαρίου) η ώρα έναρξης των αναμετρήσεων θα είναι στις 15:30. Και ενδεχομένως θα πάνε και πιο αργά με το πέρασμα των εβδομάδων και όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Την Τρίτη 3 Μαρτίου, τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ ώστε οι ομάδες να μάθουν την σειρά των αναμετρήσεων με το ενδιαφέρον για τον τίτλο να κορυφώνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 18 Απριλίου λόγω του Πάσχα και θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο.