O Θρακιώτης διαιτητής που κλήθηκε να διαχειριστεί το λάθος της ΕΡΤ στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Εκνευρισμό και πικρία προκάλεσε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού η απόφαση του Θρακιώτη διαιτητή Μιχάλη Κουτσούλα, ο οποίος μαζί με τον Παπαδουγούλα είναι γεγονός ότι στο σύνολο του αγώνα είχαν μια άψογη διαιτησία, να δώσει τον τελευταίο πόντο στον Ολυμπιακό μετά και από την αδύναμία παροχής βοήθειας από το video check της ΕΡΤ.

Ο κύριος Κουτσούλας βλέπει το “χαλασμένο” εκείνη την στιγμή video check του τελευταίου πόντου στο 13-14 του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, μετά από επίθεση της Οικονομίδου που κατέληξε στην πλάγια γραμμή του γηπέδου προς τους πάγκους. Μη μπορώντας να βγάλει κάποια απόφαση καθώς οι κάμερες του video check dεν είχαν καταγράψει, λόγω της παρουσίας του επόπτη μπροστά στη κάμερα την φάση και τα δευτερεύοντα πλάνα της ΕΡΤ, που αν μην τι άλλο δείχνουν την μπάλα πάνω από την γραμμή, αναγκάστηκε να πάρει επάνω του τη φάση (και σύμφωνα με τους κανονισμούς) και να κατοχυρώσει τον πόντο στον Ολυμπιακό, όπως είχαν επιλέξει οι διαιτητές πριν το αίτημα για το check.

Η συγκεκριμένη απόφαση έφερε μεγάλο εκνευρισμό στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό λόγω και της εξαιρετικής εμφάνισης των κοριτσιών των πρασίνων, αλλά επίσης έφερε και δριμεία ανακοίνωση κατα της ΕΡΤ, η οποία αναφέρει:

Αγαπητοί κύριοι της ΕΡΤ η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Αν δεν μπορείτε να κάνετε μια τηλεοπτική μετάδοση με τα απαραίτητα στάνταρτ καλό είναι να παραιτηθείτε και να σταματήσετε να ζείτε από τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Για πολλοστή φορά σε αγώνα βόλεϊ της ομάδας μας το αποτέλεσμα κρίθηκε από μια αμφισβητούμενη φάση. Φάση για την οποία δεν λειτούργησε το video check, αλλά δεν λειτούργησαν και τα replay της ΕΡΤ.

O ελληνικός αθλητισμός τους τελευταίους μήνες δέχεται το ένα χτύπημα μετά από το άλλο με τις διάφορες κυβερνητικές παλινωδίες των αρμοδίων του χώρου και δεν πρέπει να επιτραπεί αυτή η επικίνδυνη παλινδρόμηση να περάσει και στα υπόλοιπα αθλήματα. Η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση παίζει κομβικό ρόλο στη συνοχή και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι άνθρωποι που πληρώνονται από τους Έλληνες φιλάθλους και μη, να προσφέρουν ένα άρτιο τηλεοπτικό προϊόν, να σβήνουν τις σκιές και να μην προσβάλουν την νοημοσύνη ούτε των μεν ούτε των δε φιλάθλων μια αθλητικής αναμέτρησης. Αυτό λέγεται αντικειμενικότητα μετάδοσης και χθες αυτό καταστρατηγήθηκε. Η βασική αρχή δηλαδή ενός δημόσιου φορέα πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες απομάκρυνσής από την ΕΡΤ όσων ευθύνονται για την χθεσινή κάλυψη του αγώνα. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι μια απλή Τετάρτη. Αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν μιλάμε για την Ελληνική Τηλεόραση, αλλά για την Ερυθρόλευκη Τηλεόραση του ολυμπιακού κράτους.

Απαιτούμε από την νεοσύστατη διοίκηση της ΕΡΤ να λάβει τα μέτρα της και να προασπίσει την Δημόσια Τηλεόραση από περιγραφές και μεταδόσεις που δεν συνάδουν με την νέα εποχή που επιθυμούν να φέρουν στην Ελληνική Δημόσια τηλεόραση. Η ανοχή τελείωσε…