Με πέντε γκολ Αραμπατζή βήμα πρόκρισης της ΑΕΚ στην Ευρώπη

Ασταμάτητη είναι η φετινή ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που χάρη και στην ενίσχυση του Αλεξανδρουπολίτη Βαγγέλη Αραμπατζή, πήρε μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη επικρατώντας της ισχυρής Ντράμεν με 33-31 στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ που θα της έδινε μεγαλύτερη άνεση στον επαναληπτικό. Παρόλα αυτά η «Ένωση» θα πάει στη Νορβηγία με το πλεονέκτημα που της δίνει η νίκη, διεκδικώντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη καθώς στο τελευταίο δίλεπτο είδε τον Μαρίν Μπουνέτα να αποχωρεί τραυματίας για το νοσοκομείου καθώς χτύπησε το δάχτυλο το χεριού του. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ με 17-18.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να «χτίσει» διαφορά. Η Ντράμεν είχε το ελαφρύ προβάδισμα με την ΑΕΚ να βρίσκει τρόπο να ισοφαρίζει σε 22-22. Από το 23-24 η ομάδα του Δημήτρη ισοφάρισε με τον Χιμένεθ στο 42ο λεπτό, πέρασε μπροστά στο σκορ με τέρμα του Αραμπατζή και έκτοτε δεν ξαναβρέθηκε πίσω στο σκορ με την ΑΕΚ να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 33-31.