Στον αέρα η διεξαγωγή του Ξάνθη-ΠΑΟΚ και μαζί όλης της τελευταίας αγωνιστικής λόγω… Καρναβαλιού

Είκοσι ημέρες πριν την πτώση της αυλαίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League, σοβαρό πρόβλημα δείχνει να υπάρχει με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής.

Δεν είναι μόνο το ζήτημα που έχει προκύψει μετά το πόρισμα της ΕΕΑ για κοινή ιδιοκτησία της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ, που έχει πάρει τον (δικαστικό) δρόμο του. Σκεπτικισμός σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και στην ΕΛ.ΑΣ. και αυτό αναμένεται να εκφραστεί και στην επικείμενη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης αυτής της αναμέτρησης.

Σε αυτήν την σύσκεψη θα ξεκαθαρίσει αν θα δοθούν εισιτήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πόσες θύρες θα διατεθούν, με την ανησυχία να υπάρχει στο έπακρο ότι ο δικέφαλος θα ζητήσει όπως και πέρυσι να μετατρέψει σε μικρή Τούμπα το γήπεδο, δεδομένου ότι το ματς θα είναι για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Το ματς αυτό ενδέχεται να έχει μεγάλη σημασία και για την Ξάνθη, που ενδέχεται να διεκδικεί την είσοδό της στην εξάδα των πλέι οφ και συνακόλουθα την έξοδο στην Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής έχουν οριστεί να διεξαχθούν ίδια ημέρα και ώρα: την Κυριακή 1η Μαρτίου και ώρα 19:00 το βράδυ.

Το ζήτημα έγκειται στο γεγονός ότι την ημέρα εκείνη στην Ξάνθη έχει προγραμματιστεί και η κορύφωση του Καρναβαλιού. Είναι η Κυριακή που η πόλη της Ξάνθης δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών από όλη την χώρα, καθώς πρόκειται για το πιο φημισμένο καρναβάλι όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Το να βρεθούν στην ίδια πόλη πέρα από τους χιλιάδες καρναβαλιστές και χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ ήδη δημιουργεί πονοκεφάλους στις αστυνομικές αρχές, όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά στις γειτονικές που θα κληθούν να διαχειριστούν τον όγκο των καρναβαλιστών αλλά και των φιλάθλων που μέσω της Εγνατίας θα κινηθούν εκείνη την ημέρα προς την Ξάνθη, είτε από την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα είτε από την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και τρεις δεκαετίες, ποτέ δεν έχει διεξαχθεί αγώνας της Ξάνθης εντός έδρας την ίδια μέρα με την ημέρα του Καρναβαλιού. Είτε η ομάδα έπαιζε εκτός έδρας είτε αν έπαιζε εντός, η αναμέτρηση μεταφέρονταν 24 ώρες νωρίτερα και διεξαγόταν Σάββατο. Ωστόσο κάτι τέτοιο αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν μετακινηθεί παράλληλα και ολόκληρη η αγωνιστική, αφού μιλάμε για την τελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τον γόρδιο δεσμό θα κληθούν να δώσουν οι αρμόδιοι μετά την σύσκεψη για τα μέτρα τάξης, οπότε κι θα ξεκαθαρίσει αν θα εκφραστεί και σε γραπτή έκθεση ο προβληματισμός που υπάρχει αυτήν την στιγμή στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα Ξάνθη-ΠΑΟΚ την ίδια μέρα με το Καρναβάλι και κυρίως την ομαλή μετακίνηση εκείνη την ημέρα καρναβαλιστών και φιλάθλων προς την πόλη της Ξάνθης.

Στην φωτογραφία αρχείου, το περίφημο άρμα με Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Σαββίδη και την μαϊμού ΕΠΟ από προηγούμενο Καρναβάλι στην Ξάνθη.