Σε 84 σελίδες εκτείνεται το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ! Τα βασικά σημεία…

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι η ΠΑΕ Ξάνθη ενημερώθηκε ότι εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με όλο το σκεπτικό για την υπόθεση της αλλαγής του μετοχολογίου της Ξάνθης αλλά και την καταγγελλόμενη πολυϊδιοκτησία.

Οπως πληροφορείται το ThrakiSportS, η απόφαση εκτείνεται σε 84 σελίδες (!!!), στις οποίες η ΕΕΑ χρησιμοποιεί οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, έγγραφα τραπεζών με επίσημες συναλλαγές, αλλά και νομικά επιχειρήματα.

Ένα από τα κρίσιμα σημεία στο σκεπτικό, με βάση μια πρώτη ανάγνωση, είναι πως το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τεκμηριώνεται έτσι πως ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι στην αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης από την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά του από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης. Περισσότερα σε λίγο…