«Παγώνει» το σενάριο για Ντέμη σε επιτελικό ρόλο πιθανής Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι χωρίς Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αλλά και δίχως Ντέμη Νικολαΐδη σε επιτελικό ρόλο, αφού η συγκεκριμένη λύση δείχνει να παγώνει.

Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες μετά τα ραντεβού που είχε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργος Γεραπετρίτης με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και με στελέχη της ΦΙΦΑ (όχι πάντως με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος απουσίαζε για επαγγελματικό ταξίδι στη Βουδαπέστη για το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αθλητικών Συντακτών).

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα i-efimerida, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ένα νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο, που θα λύσει άπαξ διά παντός τα ζητήματα τοξικότητα, αλλά και περιφερειακά προβλήματα όπως οι βία και οι χειραγωγημένοι αγώνες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες και με τον Τζιάνι Ινφαντίνο για να συζητήσει διεξοδικά το πλαίσιο του συγκεκριμένου μνημονίου, ενώ θα του απευθύνει επίσημη πρόσκληση, ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να συναντηθεί αυτοπροσώπως με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο σημαντικές πληροφορίες που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις είναι πως απορρίπτεται η λύση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αφού το μοντέλο αυτό που ακολουθήθηκε το 2016 δεν έφερε κάποια εξομάλυνση ή πρόοδο στα προβλήματα που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με άλλα λόγια μέρος της επόμενης ημέρας θα είναι και η ΕΠΟ, όμως τα όρια και το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα ξεκαθαρίσει μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η δεύτερη σημαντική διαρροή αφορά το όνομα του Ντέμη Νικολαΐδη που φαίνεται πως παγώνει ως λύση. Το ραντεβού του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον παλαίμαχο Εβρίτη άσο στο Μέγαρο Μαξίμου είχε περισσότερο συμβουλευτικό και ενημερωτικό ρόλο, κάτι που σημαίνει ότι δεν προκύπτει κάποιο θέμα τοποθέτησης του σε κάποιο θεσμικό ρόλο στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.