Δίκη Τοπαλούδη: «Φώναζε η κοπέλα – Θα μπορούσε να την ακούσει η γιαγιά του Ροδίτη»

Με ένταση ξεκίνησε και η σημερινή (28/1) συνεδρίαση της δίκης για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με την υπεράσπιση του Ροδίτη κατηγορουμένου να αναφέρει στην έδρα πως διστάζει να καταθέσει αυτοτελείς ισχυρισμούς σχετικά με κατηγορίες λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν κάθε φορά.

Η εισαγγελέας της έδρας με τη σειρά της επεσήμανε την ανάγκη να συνεισφέρουν όλοι οι παράγοντες της δίκης στην ανεύρεση της αλήθειας, ενώ αμέσως μετά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε δια του δικηγόρου της ότι θέλει να καταθέσει συμπληρωματικά στο δικαστήριο, με την έδρα να απορρίπτει το αίτημα. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ενός εκ των ανθρώπων που εξιχνίασε τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Το σώμα της κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσώρουχό της ήταν σκισμένο. Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει» ανέφερε ο μάρτυρας και υπογραμμίζοντας πως ο 21χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος «έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά».

Αναφερόμενος δε στους γονείς του 21χρονου, υποστήριξε ότι ο πατέρας του δεν απαντούσε αρχικά στο ερώτημα πού βρίσκεται ο γιος του, ενώ η μητέρα του «αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε». Στον αντίποδα, χαρακτήρισε τον 20χρονο Αλβανό κατηγορούμενο «συνεργάσιμο, πολύ ψύχραιμο και καθόλου φοβισμένο».

Τέλος, ο μάρτυρας σχολιάζοντας το εάν οι φωνές της νεαρής φοιτήτριας ήταν πιθανόν να ακούστηκαν εκείνη τη νύχτα, επεσήμανε ότι «θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από πρόσωπα με καλή ακοή». Η επιμονή των ερωτήσεων αυτών οφείλεται στο ότι η γιαγιά του 21χρονου Ροδίτη, κατοικούσε στο ισόγειο του σπιτιού, που οι δυο κατηγορούμενοι βίασαν την άτυχη φοιτήτρια.

Πηγή: https://www.ethnos.gr