LIVE από τα Πηγάδια για την Super League: ΑΟ Ξάνθη – AE Λάρισα

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθη και την Λάρισα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε ενημέρωση για την εξέλιξη στον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΛ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ωρα 16:07 Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι για τις δυο ομάδες στο 2020 αλλά είναι και ιδιαίτερα κρίσιμο και έχει δυναμιτιστεί ιδιαίτερα από τον Αλέξη Κούγια.

Ώρα 16:14 Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ όλη την περασμένη εβδομάδα μιλούσε για κλεμμένους βαθμούς στον περσινό αγώνα, οι οποίοι τελικά έσωσαν την Ξάνθη. Πριν μια εβδομάδα χαρακτήρισε την Ξάνθη «διαχρονικά διεφθαρμένη ομάδα» ενώ έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης ζητώντας τον υποβιβασμό της ομάδας της Θράκης για την φερόμενη πολυιοδιοκτησία.

Ώρα 16:18 Απέναντι στην Λάρισα, αλλά στο Αλκαζάρ, αγωνίστηκε πριν 30 και κάτι χρόνια ο ΑΟΞ στο πρώτο του παιχνίδι στην Α’ Εθνική. Απέναντι στη Λάρισα ο Γιώργος Μαρινάκης πέτυχε και το πρώτο γκολ. Από τότε η Ξάνθη δεν έχει πέσει ποτέ, σε αντίθεση με την ομάδα της ΑΕΛ.

Ώρα 16:23 Την πρώτη του νίκη και το πρώτο γκολ ψάχνει ο Γιώργος Παράσχος στον πάγκο της Ξάνθης. Η Ξάνθη έχει ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και μία νίκη στα τελευταία δέκα.

Ώρα 16:28 Η Ξάνθη στην έδρα της κέρδισε τα δύο πρώτα, αλλά στα έξι τελευταία έχει μια νίκη, με τον Ατρόμητο, και τρεις ήττες. Έχει βάλει μόλις επτά γκολ στην έδρα της, ένα περισσότερο από τον Παναιτωλικό, ενώ τα 12 γκολ που έχει συνολικά είναι η δεύτερη χειρότερη επίθεση μετά του Παναιτωλικού, που έχει 10.

Ώρα 16:32 Η ΑΕΛ που την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Άρη έκλεισε τη χρονιά με μια νίκη επί του Πανιωνίου μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη. Εκτός έδρας έχει νικήσει Άρη και Παναθηναϊκό, αλλά στα τρία τελευταία είχε δύσκολο πρόγραμμα και πήρε ισοπαλία στην Τρίπολη, ενώ έχασε σε Τούμπα και Νέο Φάληρο.

Ωρα 16:35  Η ΑΕΛ αφήνει πίσω μια χρονιά, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα με ομάδες της περιφέρειας. Μόνο η Λαμία κατάφερε να την νικήσει δύο φορές! Με τις υπόλοιπες ομάδες της περιφέρειας έκανε πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες!

Ωρα 16:39  Η ΑΕΛ νίκησε στον πρώτο γύρο την Ξάνθη, συνεχίζοντας μια παράδοση, που τα τελευταία χρόνια θέλει πάντα τον γηπεδούχο να παίρνει το τρίποντο στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ωρα 16:42 Αυτό είχε γίνει σε οκτώ αγώνες στη σειρά, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο που ήλθαν 1-1 στη Λάρισα. Με το ευρύ 3-0 του πρώτου γύρου, τώρα τα εννέα από τα δέκα τελευταία τα έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος, μια παράδοση που ευνοεί την Ξάνθη.

Ωρα 16:46 Η Ξάνθη έχει κερδίσει και τα τέσσερα μεταξύ τους στην έδρα της, το ένα από αυτά για το Κύπελλο, με την ΑΕΛ να μην έχει πετύχει γκολ σε αυτά. Με αποτέλεσμα από την Ξάνθη έχει να φύγει η Λάρισα από τον Φεβρουάριο του 2011, 1-1 τότε, ενώ είχε νικήσει ένα χρόνο νωρίτερα με 1-0. Δεν υπολογίζονται βέβαια και τα φιλικά παιχνίδια που παραδοσιακά δίνουν τα καλοκαίρια οι δυο ομάδες στα Πηγάδια τα τελευταία δύο καλοκαίρια.

Ωρα 16:50 Εχουμε τις συνθέσεις, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κάστρο έχει μείνει εκτός 18άδας καθώς δεν πρόλαβε να έρθει η μπλε κάρτα του. Κανονικά όμως ο Κασάδο ενώ επιστρέφει μετά τον τραυματισμό και ο Μπαξεβανίδης, ενώ εκτός έχει μείνει ο Στέλιος Μαλεζάς που είναι τραυματίας.

Ωρα 16:54 Ο Γιώργος Παράσχος θα ξεκινήσει με τους Αμπάντ κάτω από τα δοκάρια, Μπαξεβανίδη δεξιά, Κασάδο αριστερά, Λισγάρα και Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, Κοβάτσεβιτς και Καμαρά στα χαφ, Τεσέιρα και Τζουρίσκοβιτς στα «φτερά» της επίθεσης και ο Στάρτζεον πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Φοσέ.

Ωρα 16:58 Για την Λάρισα ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τους Κρίστινσον στο τέρμα, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μόρας και Στάνκοβιτς στην τετράδα της άμυνας, Φατιόν, Κάτσε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς και Μπούστος πιο μπροστά και τον Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ωρα 17:01 Στον πάγκο για την Ξάνθη βρίσκονται οι Σάο Μπέντο Βίτορ, Ντε Αμορίμ, Φασίδης, Μπαριέντος, Μουλέν, Σόσα και Θυμιάνης.

Ωρα 17:04 Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό. Σε λίγο ξεκινά και το Πανιώνιος – Λαμία ενώ στις 19:30 έχουμε το μεγάλο ντέμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκου.

Ωρα 17:07 Χθες είχαμε Αρης – ΠΑΟΚ 4-1, ΟΦΗ-Βόλος 1-2 και Ατρόμητος – Αστερας 2-1.

Ωρα 17:10 Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι αρχικές αποδόσεις ήταν 2.50-2.90-3.00 στο παιχνίδι, από το πρωί έχουν ανατραπεί και έχει γίνει φαβορί η Λάρισα αφού ο άσσος ανέβηκε στο 2.90, η ισοπαλία έπεσε στο 2.80 και η νίκη της ΑΕΛ στο 2.60.

Ωρα 17:13 Εγινε η εισοδος των δυο ομάδων με τον διαιτητή Τσαγκαράκη και περιμένουμε την έναρξη του αγώνα σε δυο λεπτά. Με… Σουζάνα, από τα μεγάφωνα, η είσοδος των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

1′ Εναρξη του αγωνα ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στον πάγκο της ΑΕΛ κάθισε και ο… Κούγιας, που δηλώθηκε μάλιστα σαν μεταφραστής.

2′ Πολύς αέρας στα Πηγάδια, ευνοεί την Λάρισα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ελάχιστος ο κόσμος.

5′ Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρωτάθλημα σε 33 αγώνες έχουμε 11 νίκες για την Ξανθη, 14 νίκες για την ΑΕΛ και 8 ισοπαλίες.

7′ Με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε 9 επικρατήσεις των Θρακιωτών, πέντε ισοπαλίες και μόλις 2 διπλά.

9′ Πέρυσι η Ξάνθη επικράτησε στην έδρα της με 1-0 χάρη σε τέρμα του Γέντρισεκ, αλλά εκείνο το ματς προκάλεσε τις αντιδράσεις του Κούγια για την διαιτησία του Λάμπρου που ακόμα δεν έχουν κοπάσει.

11′ Επικίνδυνη εκτέλεση από τον Στάρτζεον, με τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ

12′ Φάση διαρκείας στα καρέ του Κρίστινσον, με την μπάλα τελικά να καταλήγει πλάγιο για την Ξάνθη κοντά στην περιοχή της Λάρισας

13′  Κίτρινη κάρτα για τον Φατιόν της Λάρισας

14′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Πολύ καλή εκτέλεση από τον Κασάδο, με τον Κρίστινσον να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ

15′ Ανεκμετάλλευτο το κόρνερ

18′ Φάουλ που κερδίζει η Λάρισα με τον Ουάρντα, από τα αριστερά όπως επιτίθεται η θεσσαλική ομάδα

20′ Κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα για σκληρό φάουλ στον Κασάδο

22′ Ανακοινωση της Λάρισας πριν καν φτάσουμε στα μισά του πρώτου μέρους. Λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ.

25′ Κόρνερ για την Λάρισα που παραχωρεί ο Λισγάρας Κεφαλιά του Ουάρντα, μπλόκαρε την μπάλα ο Άμπαντ

27′ Κίτρινη κάρτα ο Καμαρά. Πρώτη για παίκτη της Ξάνθης, έχει δύο η ΑΕΛ

29′ Δεύτερη ανακοίνωση από Λάρισα, πριν βγει το ημίχρονο. Το περιεχόμενο της με ένα κλικ ΕΔΩ

32′ Σουτ από τον Ντάουντα, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Άμπαντ

37′ Κόρνερ για τον Ξάνθη που κερδίζει ο Κασάδο

38′ Κιτρινη ο Καρασαλιδης, θα χάσει κάποιο από τα επόμενα ματς. Δεν είχε χάσει κανένα ως τώρα με την φανέλα της Ξάνθης φέτος.

40′ Εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, ο Φατιόν κάνει την κεφαλιά που πάει προς την εστία, με τον βοηθό να καταλογίζει οφσάιντ τον Ντάουντα που επηρέαζε τον Άμπαντ στην απόκρουση του

42′ Σέντρα του Τζουρίτσκοβιτς από τα αριστερά, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει την μπάλα

45′ Σουτ από τον Στάρτζεον που «ευνοήθηκε» από τον αέρα, με την μπάλα να περνάει άουτ

45+1′ Τελος πρωτου ημιχρονου. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: ΑΟ Ξάνθη – ΑΕ Λάρισας 0-0

Ωρα 18:05 Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο εξέδωσε και τρίτη ανακοίνωση η Λάρισα. Περισσότερα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 18:08 Το “Σουζάνα” εξακολουθεί να παίζεται από τα μεγάφωνα κατά την διάρκεια του ημιχρόνου

Ωρα 18:11 Γίνεται πιο έντονος ο άερας ενώ έχει αρχίσει και το χιονόνερο, έξι οι βαθμοί κελσίου αυτή τη στιγμή αλλά ακόμα πιο τσουχτερή η αίσθηση του κρύου

46′ Εναρξη δευτερου ημιχρονου

50′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Τζουρίτσκιβιτς κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κρίστινσον να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούει δύσκολα

53′ Μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα. Ο Ουάρντα μόνος του απέναντι από τον Άμπαντ, κάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρανίκα, αλλά ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης

57′ Στο έδαφος ο Κάσα Καμαρά της Ξάνθης δέχεται τις πρώτες βοήθειες

59′ Αλλαγή για την Λάρισα. H πρώτη στον αγώνα. Μέσα ο Σετσέροβιτς, έξω ο Φατιόν

61′ Κίτρινη κάρτα στον Στάνκοβιτς. Εχει δει και ο Κώστας Τσαλίκης στον πάγκο της Ξάνθης κάρτα

62′ Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ από τον Κασάδο, δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ

63′ Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Μπήκε ο Μπαριέντος στην θέση του Τεσέιρα

64′ Γκολ η Λάρισα. Σέντρα του Ουάρντα από αριστερά, ο Κασάδο εκτίμησε λάθος την φάση λόγω και του αέρα, η μπάλα έφτασε στον Μιλοσάβλιεβιτς, που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. ΑΟ Ξάνθη – ΑΕ Λάρισας 0-1

67′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ η Ξάνθη. Σκορερ ο Φοσέ. Ο Κοβάτσεβιτς κάνει την σέντρα από αριστερά και ο Φοσέ «πετάγεται» στην πορεία της μπάλας, και με προβολή κάνει το ΑΟ Ξάνθη – ΑΕ Λάρισας 1-1

69′ Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ η Ξάνθη. Απόλυτη ανατροπή, ποάλι με τον Φοσέ που πετυχαίνει δεύτερο γκολ με «βολ πλανέ», καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, κάνοντας την ανατροπή για την ομάδα του. ΑΟ Ξάνθη – ΑΕ Λάρισας 2-1

72′ Δευτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Πέτρα Τζουρίτσκοβιτς φεύγει και μπαίνει στη θέση του ο Σοσα.

73′ Αλλαγή για την Λάρισα. Μέσα ο Νούνιτς, έξω ο Κάτσε

78‘ Τρίτη αλλαγή για την Λάρισα. Ο Μπάλλας στην θέση του Στάνκοβιτς

80′ Δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά ο Μιχαήλ σε εκτέλεση κόρνερ της Λάρισας και περνά αουτ η μπάλα.

83′ Κίτρινη κάρτα ο Φοσέ

85′ Καλή συνεργασία Μπούστο με Ντάουντα, κάνει την σέντρα ο Αργεντινός, με τον Νούνιτς να μην μπορεί να κάνει την κεφαλιά

90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων

90+2′ Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Φασίδης θα περάσει στην θέση του σκόρερ της αναμέτρησης Φοσέ

90+4′ Ο Φασίδης έκανε το σουτ με τον Κρίστινσον να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ

90+6′ Τέλος του αγώνα. Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Ξάνθη. Με σκόρερ τον Φοσέ επιστρέφει στις επιτυχίες αλλά και στην πρώτη εξάδα, με τον συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – ΑΕ Λάρισα 2-1