Ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της Στεάουα να επενδύσει στην Ξάνθη αποκαλύπτουν ρουμανικά ΜΜΕ

Το ενδεχόμενο ο ιδιόρρυθμος ρουμάνος ιδιοκτήτης της Στεάουα Βουκουρεστίου Τζίτζο Μπεκάλι να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με εξαγορά ακόμα και της Ξάνθης παίζεται έντονα τις τελευταίες ώρες σε μπαράζ δημοσιευμάτων του ρουμανικού αλλά και του ελληνικού ηλεκτρονικού Τύπου.

Στις ειδήσεις ΜΜΕ της Ρουμανίας μεταδόθηκε ότι εξαιτίας των προβλημάτων που έχει με τον νόμο, επιθυμεί να φύγει από τη χώρα και σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει στην Ελλάδα και συνακόλουθα να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέρεται μάλιστα να έχει κάνει ο ίδιος σχετική δήλωση.

Μάλιστα στην εν λόγω είδηση γίνεται αναφορά ότι στο στόχαστρο δεν έχει μπει ομάδα από τις Big 4 καθώς έχουν υψηλό κόστος, ενώ αντίθετα θα μπορούσε να είναι μια μικρομεσαία ομάδα από το πρωτάθλημα. Συνεπώς, οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι εκτός συζήτησης, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη Ρουμανία, οπότε κοιτάει κάποιες άλλες περιπτώσεις, «όπως είναι ο Άρης, η Ξάνθη, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΣ Γιάννινα» σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Ο Τζίτζι Μπεκάλι φέρεται να σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Ρουμανία και να εγκατασταθεί στη χώρα μας, αγοράζοντας και ομάδα. «Ο λόγος είναι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος παράγοντας με τη δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος. Γι’ αυτό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ωστόσο επειδή δεν θα μπορέσει να μείνει μακριά από το ποδοσφαιρου φέρεται να σκέφτεται να αγοράσει μια ομάδα», λένε τα δημοσιεύματα.

Ο Μπεκάλι, ο οποίος για σχεδόν 20 χρόνια βρίσκεται στην ηγεσία της Στεάουα, αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο και μάλιστα το 2013 καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση. Μάλιστα έχει εκτίσει και μέρος αυτής. Ο 61χρονος επιχειρηματίας και πρώην ευρωβουλευτής επειδή έχει ξανά παρτίδες με την δικαιοσύνη και φοβάται πως μπορεί να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή, ανακοίνωσε πως επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα.

«Η οικογένεια μου λέει να φύγουμε από την Ρουμανία εάν δεν μπορώ να την προστατεύσω. Πήγα στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο θέλω να γίνει για όλη την οικογένεια μου. Έδωσα χρήματα σε εκκλησίες, φτωχούς ανθρώπους και έσωσα ζωές. Για αυτό πήγα στην Ελλάδα για να ζητήσω ιθαγένεια για όλη την οικογένεια μου», τόνισε ο Μπεκάλι προσθέτοντας: «Ήμουν στη φυλακή και θέλω να επαναληφθεί αυτό. Δεν θέλω τα εγγόνια μου να γεννηθούν ενώ βρίσκομαι στη φυλακή. Εάν θέλουν μπορώ να εκτίσω την ποινή μου στην Ελλάδα. Εκεί μπαίνεις φυλακή μόνο εάν σκοτώσεις, ας μου βάλουν βραχιόλι».

Ο Τζίτσι Μπεκάλι φέρεται να είναι αρκετά ιδιόρρυθμος. Πρόσφατα έδιωξε 13 παίκτες της ομάδας του λόγω… μειωμένης απόδοσης. Ο Γουίλιαμ Ντάγκλας Ντε Αμορίμ είναι από τους παίκτες που ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Μπεκάλι πέρυσι, με αποτέλεσμα να φύγει από την Στεάουα και να έρθει πέρυσι στην Ξάνθη, αποτελώντας το καλοκαίρι τον μόνο σίγουρο παίκτη που θα παρέμενε στην ομάδα. Ο ΑΟΞ φέρεται να τον έχει πάρει ως δανεικό από την Στεάουα.

Το όνομα της Ξάνθης αναφέρεται μαζί με αρκετά άλλα, αλλά αποτελεί γεγονός ότι η ομάδα είναι ιδιαιτέρως γνωστή και δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στον Μπεκάλι (όχι μόνο λόγω του Ντε Αμορίμ) αλλά και τους Ρουμάνους γενικότερα. Ας είναι καλά για αυτό αφενός το πέρασμα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφετέρου η γεωγραφική θέση που κάνει συνολικά την Θράκη δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τον ρουμανικό πληθυσμό.

Τώρα, αν αυτό θα είναι αρκετό για να μεταφραστεί σε επίσημο ενδιαφέρον εξαγοράς της Ξάνθης ή αν το όνομα της Ξάνθης όπως και των άλλων ελληνικών ομάδων μπήκε απλά για να μπει στο πλαίσιο της δικής του επικοινωνιακής τακτικής, αυτό είναι κάτι που θα φανεί το προσεχές διάστημα…