Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός

Στο πένθος και στην θλίψη βυθίστηκε η Σαμοθράκη, αφού “έφυγε” πριν λίγο μετά από πολύμηνη και σκληρή “μάχη” με τον καρκίνο ο επί σειρά ετών δήμαρχος του νησιού Γιώργος Χανός σε ηλικία 76 ετών.

Νοσηλευόταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια του, συγγενείς, φίλους και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και παπούς τριών εγγονών.

Ο Γιώργος Χανός που διετέλεσε τρεις φορές δήμαρχος Σαμοθράκης, γεννήθηκε το 1943 στην Χώρα Σαμοθράκης. Γονείς του ο Μιχαήλ και η Τριανταφυλλιά Χανού. Η μητέρα του ήταν δασκάλα στο νησί από το 1933 και για όλη της τη ζωή, ενώ ο πατέρας του διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σαμοθράκης από το 1951 και για πολλές τετραετίες.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκα στην Γενική Χειρουργική. Υπηρέτησε το αγροτικό και την στρατιωτική του θητεία στην Σαμοθράκη και τον Έβρο.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Το 1978, απέκτησε τον τίτλο  του πανεπιστημιακού ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έφτασα στην  βαθμίδα του μόνιμου επίκουρου καθηγητή, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια αναγνωρισμένη επιστημονική συγγραφική και εκπαιδευτική δράση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η αγάπη του για τον τόπο του και η επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά τον οδήγησε στην ενασχόληση με την πολιτική.

Το 1982, εξελέγη πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Έβρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε για τρεις τετραετίες 1983-1986, 1990-1998.

Το 1998, εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Σαμοθράκης.

Το αξίωμα του Δημάρχου είχε την τιμή να υπηρετήσει για δεύτερη φορά την τετραετία 2003-2006 και για τρίτη 4ετία από το 2010 έως το 2014.

Στις πρόσφατες εκλογές του 2019 και παρά τα προβλήματα υγείας, ήταν και πάλι υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό “Σαμοθράκη 2020¨ που πήρε την τρίτη θέση. Όλοι αναγνωρίζουν πως ήταν πολύ μαχητικός στην αυτοδιοικητική του  παρουσία και πάλεψε για το καλύτερο του νησιού και των κατοίκων του.

Η κηδεία του σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Χώρα της Σαμοθράκης.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/