Επιχειρηματίας από την Αλεξανδρούπολη ο οπαδός της ΑΕΚ που χτύπησε τον Μπερμπέρογλου

Talk of the town έγινε στην Ξάνθη το τελευταίο 48ωρο το ζήτημα της επίθεσης που δέχθηκε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξανθη Γιώργος Μπερμπέρογλου από οπαδό της ΑΕΚ στην εξέδρα των επισήμων του Xanthi FC Arena.

Το σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS την επόμενη ημέρα της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΑΟΞ και την Ένωση προκάλεσε αντιδράσεις (όχι από την ΠΑΕ, που δεν πήρε καμία θέση επισήμως) αλλά παράλληλα βοήθησε να ξετυλιχθούν και άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης που συζητείται έντονα στα αθλητικά στέκια όχι μόνο της Ξάνθης αλλά όλης της Θράκης και ιδίως Έβρου.

Οπως έγραψε το SportsAddict μετά την ανάδειξη του θέματος από το ThrakiSportS, ο δράστης της επίθεσης στον παράγοντα της Ξάνθης είναι «Εβρίτης επιχειρηματίας», «απο την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα πρόσωπο ιδιαίτερα γνωστό και στην ΠΑΕ ΑΕΚ». Η παρέμβαση όσων βρισκόταν δίπλα στο περιστατικό ήταν άμεση και καίρια, με την “παρεξήγηση” να λύνεται άμεσα χάρη και στην παρουσία αστυνομικών.

Αναγνώστης του ThrakiSportS δίνει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι «τα στοιχεία του δράστη είν’ γνωστά!». Προσθέτει: «Κάτοικος Αλεξανδρούπολης κι έχει σχέση με γνωστή εταιρεία επεξεργασίας ξύλου στον Έβρο. Δόθηκε συναινετική λύση απ’ τη μεριά του θύματος μετά τη συγνώμη του δράστη». Ο ίδιος σχολιάζει: «Κακώς δεν ακολουθήθηκε η αυτόφορη διαδικασία. Αν στο επεισόδιο συμμετείχαν περισσότεροι οπαδοί της Ξάνθης, τότε θά’ταν καταδικαστέα η Ξάνθη;».

Πηγές του ThrakiSportS αναφέρουν ότι αυτόφορη διαδικασία δεν μπορούσε να κινηθει, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα απαιτεί έγκληση, δηλαδή μήνυση, από το θύμα. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε ποτέ από τον παράγοντα του ΑΟΞ – και ορθά πιθανότατα, από την στιγμή που η παρεξήγηση λύθηκε με την παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων και την συγνώμη του επιτιθέμενου που έγινε δεκτή από τον Γιώργο Μπερμπέρογλου.

Ωστόσο το περιστατικό έφερε αναβρασμό στις τάξεις των οπαδών της Ξάνθης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καθαρά οπαδική ιστοσελίδα aox1967 αναφέρεται: «Εντύπωση προκαλούν αυτά που αναφέρει το thrakisports.gr. Το ότι έγινε χτύπημα οπαδού της ΑΕΚ σε φίλαθλο της ομάδας το γνωρίζαμε ! Το ξέρουμε πώς οι Ξανθιώτες αισθάνονται πώς παίζουν εκτός έδρας όταν είναι στα Πηγάδια. Γνωστά  τα σκηνικά. Πέρσι χτυπήθηκε Ξανθιώτης φίλαθλος και κατέληξε στο νοσοκομείο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έχουμε και τα στοιχεία του ανθρώπου. Αλλά να είναι ο Γιώργος Μπερμπέρογλου ; Διοικητικό στέλεχος ; Δηλαδή , εμ δίνουμε προσκλήσεις στους αντιπάλους, εμ…μας δέρνουν κιόλας;».

Η οπαδική ιστοσελίδα προσθέτει: «Αν ισχύουν, λοιπόν, αυτά που αναφέρει το thrakisports.gr, τι άλλο να πούμε κύριοι; (…) Φιλοξενούμενοι στο γήπεδο μας βρε παιδιά; Πού την φτάσαμε την ομάδα; Εδώ κάποτε έχαναν από τον Νέστο οι αντίπαλοι ! Πώς φτάσαμε τα τελευταία δυο χρόνια να δίνουμε ΔΥΟ κερκίδες στους αντιπάλους;». Και αναρωτιέται: «Θα συνεχιστεί πολύ αυτό με τις δυο κερκίδες στους αντιπάλους; Θα γίνει ΚΑΙ με τον Παναθηναϊκό ΚΑΙ με τον ΠΑΟΚ στην συνέχεια του δεύτερου γύρου;».

Πάντως, από την ΠΑΕ Ξάνθη δεν δίνουν καμία συνέχεια στο θέμα που δημιουργήθηκε, αλλά γεγονός είναι ότι ο αναβρασμός στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει και με ενδιαφέρον αναμένεται από την πλευρά τους η στάση της ΠΑΕ στα επόμενα παιχνίδια με τις λεγόμενες «μεγάλες ομάδες» που θα έρθουν για φιλοξενία στα Πηγάδια…