Γ’ Εθνική: Πρώτη νίκη στην Ξάνθη επί της Πέρνης για τον Ορφέα βάζοντας «φωτιά» στην μάχη της παραμονής

Την νίκη που τόσο πολύ επιθυμούσε πήρε μετά από 6 αγώνες στο γηπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας επικρατώντας δίκαια με 3-1 του Κεραυνού Πέρνης με πρωταγωνιστή τον Κώστα Ξαντινίδη.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στο αγώνα «δίχως αύριο» απέναντι σε έναν από τους κυριότερους ανταγωνιστές για την παραμονή έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι και μείωσε την διαφορά στους 4 από τους Καβαλιώτες που βρίσκονται λόγω ισοβαθμίας με την Αλεξανδρούπολη πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Πέρνη απείλησε σχεδον με την σέντρα με το σουτ του Μενίκου να περνά άουτ στο πρώτο λεπτό του ματς, με τον Ορφέα στο 23′ να έχει σουτ αουτ με τον Κουκουρίγκο, ενώ στο 32′ ο Νίκος Μελισσόπουλος που αγωνίστηκε κόντρα στα δυο αδερφια του Μιχάλη και Αλέξη, μετά από πάσα του Χασάνογλου σούταρε πάνω στους αμυντικούς. Στο 38′ με πέναλτι που κέρδισε ο Τανζού ο Ξαντινίδης άνοιξε το σκορ απελευθερώνοντας ψυχολογικά τους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια για το ημιχρονο προηγούμενοι με 1-0.

Στο β’ μερος η Πέρνη μπήκε καλύτερα προσπαθώντας να ισοφαρίσει έχοντας ένα σουτ στο 60′ με τον Αλέξη Μελισσόπουλο που μπλοκαρε εύκολα ο Ρούφος και λίγο αργότερα στο 62′ με κεφαλιά του αδερφού του Μιχάλη που πέρασε μόλις άουτ. Σε μια ωραία αντεπίθεση ο Κουκουρίγκος βρήκε τον Ξαντινίδη που με ωραίο σουτ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και τις ομάδας του. Μάλιστα εφτασε κοντά και στο χατ τρικ αλλα ο Δεληγιάννης έδιωξε δύσκολα το σουτ του στο 70′.

Ο πρωην αρχηγός του ΑΟΞ Λάσπατζης είχε ένα σουτ αουτ στο 73′ για την Πέρνη, με τους Καβαλιώτες στο 80′ να μειωνουν σε 2-1 με πέναλτι του Κωνσταντάρα, από μαρκάρισμα του Χακή Τζαμπαζ που αποβλήθηκε. Ώστο εαν και έπαιζε με δεκα παίκτες ο Ορφέας στο 89′ με τον Κουκουρίγκο που πήρε την όμορφη πάσα του Νίκου Μελισσόπουλου από πλαγια θέση νίκησε τον πρωην πορτιέρο ΠΑΟΚ και Κοσμίου κάνοντας το τελικό 3-1.

Την επόμενη αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου ο Ορφέας που έφτασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται στο -4 από Αλεξανδρούπολη και Κεραυνό ταξιδεύει στις Σερρες όπου θα αντιμετωπίσει την Δόξα Κάτω Καμήλας, ενω η Πέρνη υποδέχεται το Παραλίμνιο.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής):  Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης (46′ Χιντ Ιμέρ), Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Ζυγκολάρι, Ξαντινίδης (78′ Σουκρή), Κουκουρίγκος (90′ Μπαϊρακτάρ), Ν. Μελισσόπουλος (90′ Χασανκήλ)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Μαλαματας):  Δεληγιάννης, Μιχ. Μελισσόπουλος, Μαλαμίδης, Παπαδόπουλος, Κωνσταντάρας, Λάσπατζης, Χατζηκυριακού (55′ Γκουμάνι), Τσάκωνας, Μενίκου (72′ Κυριακόπουλος), Αλ. Μελισσόπουλος, Γκουτσίδης.