Β’ Εθνική: Στην καλύτερη πεντάδα δυο Ροδοπίτες! Ο νέος Γιώργος Μανάκας και ο παλιός Κίμωνας Λεχούδης

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και στην κορυφαία πεντάδα όπως την παρουσιάζει κάθε εβδομάδα το basketa.gr βρίσκονται δυο Κομοτηναίοι ψηλοί και παλιοί συμπαίκτες στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Πρόκειται για τον παλιό Κίμων Λεχούδη που βοήθησε με τους 23 του πόντους τον ΓΑΣ Κομοτηνή να επικρατήσει της ΧΑΝΘ και ήταν το καλύτερο τεσσαρι της αγωνιστικής και για τον νέο Γιώργο Μανάκα του ασταμάτητου ΠΑΣ Γιάννινα.

Η καλύτερη πεντάδα αποτελείται από τους εξης:

1.Γιώργος Ρουμελιώτης (Έσπερος Λαμίας)

Στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έφτασε ο Έσπερος Λαμίας, κερδίζοντας μετά από δυο παρατάσεις την πολύ ισχυρή Δόξα Λευκάδας. Η συγκεκριμένη επιτυχία είχε την υπογραφή του εξαιρετικού σκόρερ, Γιώργου Ρουμελιώτη, ο οποίος επέστρεψε την φετινή σεζόν στην ομάδα της Φθιώτιδας, αναφέροντας σε συνέντευξη του στο basketa.gr, ότι του ήταν αδύνατο να μην γυρίσει πίσω σε μια ομάδα, την οποία βοήθησε τα μέγιστα πριν δυο σεζόν να βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Απέναντι στην Δόξα ο 28χρονος γκαρντ είχε 28 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 15,9 πόντους και 32 εύστοχα τρίποντα.

2.Δημήτρης Πλεξίδας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Ο 20χρονος γκαρντ έχει γίνει πλέον γνώριμο πρόσωπο στις πεντάδες μας, καθώς συχνά πυκνά κάνει την εμφάνιση του σε αυτές. Αυτή τη φορά ωστόσο πέτυχε το απόλυτο σουτ της αγωνιστικής, καθώς με buzzer beater τρίποντο οδήγησε την ομάδα του στη σπουδαία νίκη με 75-74 απέναντι τον Αία Ευόσμου, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 19 πόντους με 3 τρίποντα. Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο εκρηκτικός αθλητής έχει 15,9 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα σε 8 αγώνες.

3.Τριαντάφυλλος Πεταλωτής (Φάρσαλα)

Τα Φάρσαλα βρίσκονται στις 7 νίκες σε 9 αγωνιστικές, και σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο, με την Θεσσαλική ομάδα να διαθέτει ποιοτικές μονάδες στο ρόστερ της. Ένας εκ αυτών είναι ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του και ήταν αυτός που με προσωπική ενέργεια έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με αντίπαλο την Γέφυρα, ενώ ήταν καθοριστικός και στην επιστροφή από το -11. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ σκόραρε 18 πόντους, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα και σε 8 παρουσίες έχει 15,1 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα.

4.Κίμωνας Λεχούδης (ΓΑΣ Κομοτηνής) 

«Όπου κι αν πάω, η καρδιά μου λέει ΓΑΣ» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο basketa.gr ο Κίμωνας Λιχούδης, ο οποίος πήρε πίσω την σκέψη του να σταματήσει το μπάσκετ, και βοηθάει ουσιαστικά την αγαπημένη το ομάδα. Μάλιστα στην πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην ΧΑΝΘ, η οποία ήρθε στην παράταση, ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της ακριτικής ομάδας, έχοντας 23 πόντους. Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια έχοντας 13,7 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

5.Γιώργος Μανάκας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Σε κομβικό αθλητή για την πορεία και το αήττητο του ΠΑΣ εξελίσσεται ο 22χρονος ψηλός, ο οποίος έχει την εμπειρία ώστε να διαχειριστεί την πίεση, έχοντας δυο μαζεμένες ανόδους με Ελευθερούπολη και Οίακα Ναυπλίου, και θέλει να τριτώσει το…καλό!Στη δυσκολότερη φετινή νίκη της ομάδας των Ιωαννίνων, στην Αρναία με αντίπαλο το Στρατώνι, ήταν μαζί με τον Σωτήρη Ντόβα οι παίκτες που τράβηξαν το σκορ, με τον Γιώργο Μανάκα να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 23 πόντους. Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, σε 9 παρουσίες έχει 12,4 πόντους.

Προπονητής

Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Η διοίκηση και ο Γιάννης Σοφογιάννης αποφάσισαν το καλοκαίρι να κάνουν στροφή, και να το εμπλουτίσουν με ταλαντούχους, αλλά άπειρους σχετικά παίκτες. Το ξεκίνημα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικό, με μια νίκη σε 8 παιχνίδια, αλλά η επιτυχία και ο τρόπος που ήρθε με αντίπαλο την Δόξα Λευκάδας, αλλάζει τα δεδομένα. Ο Έσπερος Λαμίας κατάφερε να επιστρέψει από το -17 (48-65), και να οδηγήσει το παιχνίδι σε δυο παρατάσεις, κερδίζοντας μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, γεγονός που δίνει ψυχολογία στο συγκρότημα της Φθιώτιδας.