Κεραυνοί Κοντοστάθη για ΠΑΣΑΠ μετά τη νέα δήλωση στελέχους του ότι «δεν έχει ανάγκη η Volley League τον Εθνικό»

Μια ατυχής έκφραση του λίμπερο του Παμβοχαϊκού Γιάννη Αχιλλεόπουλου που τυγχάνει γενικός γραμματέας του ΠΑΣΑΠ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συναδέλφου του και λίμπερο του Εθνικού Γρηγόρη Κοντοστάθη.

«Όλοι, όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και το βόλεϊ σεβόμαστε την ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Σεβόμαστε τους αθλητές του Εθνικού και αυτούς που αγωνίστηκαν και αυτούς που αγωνίζονται σήμερα και τους είχαμε και τους έχουμε πρότυπο. Ομως αυτή την ομάδα δεν την έχει ανάγκη η Volley League. Θέλουμε την Αλεξανδρούπολη να είναι δυνατή. Να είναι γεμάτο το γήπεδο, να αντιμετωπίζουμε ανταγωνιστικές ομάδες. Να κάνουν προσπάθεια οι άνθρωποι να διορθώσουν την κατάσταση ή να βρουν μία άλλη λύση. Για μας έρχεται ο αγώνας με τον Ηρακλή και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη», είπε ο Αχιλλεόπουλος.

Η φράση ότι «αυτή την ομάδα δεν την έχει ανάγκη η Volley League» και ουσιαστικά η επανάληψη από τον γενικό γραμματέα του ΠΑΣΑΠ Γιάννη Αχιλλεόπουλου όσων πάνω κάτω είχε πει και ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Πελεκούδας πριν δυο εβδομάδες, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γρηγόρη Κοντοστάθη που όταν ήρθε η δική του σειρά απάντησε αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο του ΠΑΣΑΠ στην καθυστέρηση της έκδοσης αδειοδότησης του Εθνικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες χορηγίες και γενικά πολύτιμος χρόνος για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης:

«Βάσει του υλικού που έχουμε και των πολύ νέων παιδιών που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία παίζουμε σχετικά καλά. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θεωρώ πως οι υπόλοιπες ομάδες όπως και ο ΠΑΣΑΠ θα πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Εθνικό και να λένε πως είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Ο Εθνικός πήρε άδεια από το ανώτατο όργανο, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μπορεί να κάνει ότι ομάδα θέλει να παίξει όπως θέλει. Ο Εθνικός μπορεί τα Χριστούγεννα να βρει βοήθεια 30-40 χιλιάδες και να πάρει τρεις παίκτες και να κάνει μόνο νίκες στον Β΄γύρο και να σωθεί. Μπορεί και να μην πάρει και να κάνει όλο ήττες και να πέσει στην Α2. Του χρόνου τα παιδιά αυτά που παίζουν τώρα θα “πετάνε”.  Μπορεί να κάτσω εδώ κι εγώ εδώ με τον Κώστα (σ.σ.Δαλακούρα) να βοηθησούμε. Η ομάδα οικονομικά είναι καλά. Προς το πρόσωπο μας ότι έχουμε συμφωνήσει τα παίρνουμε και είμαι ευχαριστημένος από την πρόεδρο Χρύσα Λουπασάκη και τον προπονητή. Αυτό που θέλω εγώ από τα νέα παιδιά είναι να περνάνε καλά, να γυρνάνε σπίτι τους και να είναι ευχαριστημένοι. Κάνουμε κάθε μέρα προπόνηση, πολύ αξιόμαχη προσπάθεια, κάποιοι αφήνουν στην άκρη τα μαθήματά τους και είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου».

Προσπαθώντας να κάνει τον πυροσβέστη, ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Νεόφυτος ανέφερε στον Γρηγόρη Κοντοστάθη: «Δεν υπάρχει ντροπή στο βόλεϊ. Εγώ προσωπικά μόνο συγχαρητήρια μπορώ να σας δώσω. Για εμένα επειδή έβγαλες μια πίκρα, είναι υπερηφάνεια αυτό που κάνατε και χαίρομαι πάρα πολύ για εσάς».

Επίσης νωρίτερα ο κόουτς του Παμβοχαϊκού τόνισε: «Εγώ βολεϊκά μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Οταν ξεκίνησα το βόλεϊ εδώ ακριβώς υπήρχε ένα ανοικτό γήπεδο μέσα στο ποδόσφαιρο. Μέχρι το τέλος της καριέρας μας έχω περάσει και έχω ζήσει την Αλεξανδρούπολη ως πρωτεύουσα τους Εβρου. Σέβομαι απεριόριστα τους αθλητές και τον κόουτς και να τους δώσουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν. Το μόνο που έχω να πω είναι ας έρθουν να μετρηθούν όλοι και να αναλογιστούν τι σημαίνει ο Εθνικός για την πόλη».

Ο Νεόφυτος προσπάθησε να διορθώσει τον Κοντοστάθη λέγοντας ότι δεν έχει ευθυνη ο ΠΑΣΑΠ αλλά η ΕΣΑΠ, αλλά ο Κοντοστάθης επέμεινε χωρίς να μασήσει τα λόγια του ότι αναφέρεται ξεκάθαρα στον ΠΑΣΑΠ καθώς αν δεν υπήρχαν οι παρεμβάσεις του στην ΕΕΑ, ο Εθνικός θα είχε πάρει άδεια ένα μήνα νωρίτερα και διευκρίνισε ότι φέτος όλοι οι παίκτες του Εθνικού λαμβάνουν στην ώρα τους όσα έχουν συμφωνήσει, ταξιδεύουν με αεροπλάνα και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του παρελθόντος με καθυστερήσεις πληρωμών ή πολύωρα ταξίδια με λεωφορείο για λόγους οικονομίας.

Ο Αχιλλεόπουλος ζήτησε να δευτερολογήσει, διευκρίνισε ότι τις δηλώσεις του τις έκανε ως παίκτης του Παμβοχαϊκού και όχι ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΑΠ αλλά με την τελευταία ιδιότητα ανέφερε: «Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση θέλω να πω κάτι ως Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΑΠ. Εμείς σαν σύνδεσμος των αθλητών θέλουμε καλές συνθήκες των αθλητών. Μακάρι να ενισχυθεί ο Εθνικός τον Δεκέμβριο. Εμείς σαν σύνδεσμος αθλητών θέλουμε οι αθλητές να έχουν καλές συνθήκες, να αμοίβονται σωστά και να μην υπάρχουν οι διαφορές των προηγούμενων χρόνων. Θέλουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα γενικότερα σε όλα τα επίπεδα και για αυτό πιέζουμε. Φυσικά και θέλουμε έναν Εθνικό κόσμημα. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα, δεν είμαστε ενάντια σε καμία ομάδα και παλεύουμε για το καλύτερο».

Δείτε στο βίντεο όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου στην οποία ειπώθηκαν πολλά και για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα…