Super League: «Γολγοθάς» μέχρι τα Χριστούγεννα για την Ξάνθη και τον νέο της προπονητή! Έξι ματς σε τρεις εβδομάδες…

Ενας μικρός «Γολγοθάς» υπάρχει παραμονές των Χριστουγέννων για την Ξάνθη. Ο νέος προπονητής που θα αναλάβει θα πρέπει να έχει υπόψιν του ότι η ομάδα έχει ένα εξαιρετικά σφιχτό πρόγραμμα.

Λόγω του Κυπέλλου αλλά και λόγω μιας εμβόλιμης αγωνιστικής που έχει προγραμματιστεί στις 18 Δεκεμβρίου, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, η Ξάνθη θα κληθεί να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι ματς σε 21 ημέρες, δηλαδή σε 3 εβδομάδες.

Αναμφισβήτητα είναι κάτι όχι σύνηθες για τους παίκτες της Ξάνθης. Το ζήτημα είναι ότι σχεδόν όλα τα ματς είναι κρίσιμα, εφόσον ο στόχος είναι η είσοδος στην εξάδα των πλέι οφ αλλά και μια καλή πορεία στο Κύπελλο (η ήττα στο πρωτο ματς από τον Απόλλωνα Λάρισας καθιστά ακόμα και αυτό το ματς επικίνδυνο).

Γίνεται αντιληπτό ότι ο νέος προπονητής δεν θα έχει καθόλου χρόνο προσαρμογής και προπονήσεων με τους παίκτες του, για αυτό και καθίσταται (εκ των υστέρων βέβαια) λάθος η επιλογή να απολυθεί ο Ραμίρεθ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος και όχι πριν, οπότε και θα δίνονταν περίοδος δύο εβδομάδων στον νέο προπονητη να γνωρίσει παίκτες και καταστάσεις.

Αναλυτικά ο «Γολγοθάς» της Ξάνθης, που ενώ είναι ταυτισμένος με το Πάσχα, στην προκειμένη περίπτωση έρχεται παραμονές των Χριστουγέννων:

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, Super League, 12η αγωνιστική: ΑΟ Ξάνθη – Ατρόμητος

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, Κύπελλο Ελλάδος, επαναληπτικός β’ φάσης: ΑΟ Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, Super League, 13η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΟ Ξάνθη

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, Super League, 14η αγωνιστική: ΑΟ Ξάνθη – ΑΕΚ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Super League, 15η αγωνιστική: ΑΟ Ξάνθη – Παναιτωλικός

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, Super League, 16η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη