Κατέκτησε μετάλλιο στην 29η International Sailing Week ο Κομοτηναίος ιστιοπλόος Βαγγέλης Δολιανίτης

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Κομοτηναίος ιστιοπλόος Βαγγέλης Δολιανίτης εκπροσωπώντας την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία 49ers στην «29η Παγκόσμια Εβδομάδα Ιστιοπλοΐας 2019» που έλαβε χώρα από την Παρασκευή 8 μέχρι το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» στη ναυταθλητική μαρίνα του δήμου Καλλιθέας.

Πλαισιωμένος από τον συναθλητή του Πέτρο Κωνσταντινίδη κατάφεραν μετά από οκτώ ημέρες αγώνα την τρίτη θέση ανάμεσα σε αθλητές μεγάλου βεληνεκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Χρόνος”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διοργάνωση έλαβαν μέρος 800 περίπου ιστιοπλόοι από 16 χώρες με τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να ξεχωρίζουν αποδεικνύοντας πως το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας είναι λαμπρό και ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Κομοτηναίος.

Η ελληνική αποστολή μέτρησε συνολικά 52 μετάλλια. Από αυτά τα 34 κερδήθηκαν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και στις κατηγορίες ανάπτυξης και ΑμεΑ, ενώ τα υπόλοιπα 18 στην δεύτερη φάση των ολυμπιακών κατηγοριών και των πανελλήνιων πρωταθλημάτων.