ΕΠΣ Θράκης: Ανακοίνωση – καταγγελία του ΑΟ Αρσακείου για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Νέο Ρομά

Με ανακοίνωσή του ο ΑΟ Αρσακείου γνωστοποίησε τι κατά την δική του άποψη έγινε στον αγώνα στον Κάλχα ανάμεσα στην ομάδα του Νέου Ρομά και αυτής και είχε φέρει προ ημερών στην δημοσιότητα το ThrakiSportS.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Αρσακείου εχει ως εξης:

Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα που διεξήχθη την Κυριακή (17/11/2019) μεταξύ της ομάδας μας και αυτής του Νέου Ρομά, το Δ.Σ του ΑΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ εκφράζει τα παράπονα και τις ανησυχίες του σχετικά με τα βίαια περιστατικά που έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα.
Τα γεγονότα που συνέβησαν έθεσαν σε κίνδυνο τους παίκτες, τους φίλους (των υγειών φίλων) και των δυο ομάδων, δείχνουν ασέβεια προς το πρόσωπο των ερασιτεχνών αθλητών, των ερασιτεχνών διοικούντων (που με τόσο κόπο με τα χίλια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά απλά και μόνο για να μπορέσει ακόμα να υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) και τέλος προς όλους αυτούς που ήρθαν απλά να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσουν το απόγευμα τους.
Συγκεκριμένα, η εξύβριση, οι προσβολές και η απρεπής συμπεριφορά απέναντι στον προπονητή και στους παίκτες της ομάδος μας από τους «φίλους» της γηπεδούχου ομάδας, σκοπό είχαν να μας τρομοκρατήσουν και να δημιουργήσουν κλίμα «έδρας σκληρής» που δίνει σαφές μηνύματα στην αντίπαλη ομάδα πως δεν θα «περάσουν». Μακάρι όμως να έμεναν εκεί! Το αποκορύφωμα όλων αυτών των ενεργειών ήταν όταν άρχισαν να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο και προς τον πάγκο μας, κροτίδες, βεγγαλικά κουτιά από αναψυκτικά, μπουκάλια γυάλινα και μάλιστα όλα αυτά την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό παίκτη ή ακόμα του 1ου Βοηθού διαιτητή ή του παρατηρητή του αγώνα, αφού κάποια από αυτά πέρασαν κυριολεκτικά ξυστά από τους παίκτες μας και όχι μόνο! Το παράξενο είναι ότι οι ρίψεις βεγγαλικών συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα τούτη τη φορά «στέλνοντας» τις κροτίδες και τα βεγγαλικά προς τα αποδυτήρια (κάποια πέσανε στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα πέριξ του γηπέδου) όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι ομάδες και οι διαιτητές!
Στόχος της διοίκησης δεν είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να κατηγορήσει ούτε την ομάδα του Νέου Ρομά, ούτε τους διαιτητές ή την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (ΕΠΣ Θράκης). Στόχος είναι να υπενθυμίσουμε σ’ όλους το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η απαραίτητη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στα γήπεδα ώστε το κλίμα να είναι ήπιο και να μην δημιουργούνται επεισόδια τα οποία μπορούν να βλάψουν εμάς τους ίδιους (αλλά και την ακίνητη περιουσία δηλ. τις γηπεδικές εγκαταστάσεις όπως και την κινητή περιουσία δηλ. τα αυτοκίνητα). Να μπορούμε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ και χωρίς να φοβόμαστε για την σωματική μας ακεραιότητα, να παρακολουθούμε αγώνες, οι νέοι μας να παίζουν ποδόσφαιρο, να αθλούνται, να είναι μακριά από «κακές συνήθειες». Οι αγώνες των ερασιτεχνικών ομάδων θα πρέπει να διεξάγονται σε φιλικό πλαίσιο, δίχως εντάσεις και επεισόδια.
Για τον λόγο αυτό, κρίναμε ΑΝΑΓΚΑΙΟ να δημοσιοποιήσουμε τα γεγονότα ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να λάβουν τουλάχιστον κάποια μέτρα που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Στοχεύουμε και στην ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού, που απλά του αρέσει το ποδόσφαιρο και θέλει να βλέπει αγώνες ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγεται η βία στα γήπεδα!

Με εκτίμηση
ΑΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ