Δοκάρι ο Μάνταλος, γκολ ο Λημνιός και νίκη της ανανεωμένης Εθνικής (και) στην Αρμενία!!!

Με τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο να ξεκινά στο βασικό σχήμα και να είναι αρκετά δραστήριος στα 65 λεπτά που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο και τον Λημνιό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ανδρών, η Ελλάδα νίκησε με 1-0 την Αρμενία στο Ερεβάν.

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Εθνική Ομάδα έπαιξε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, είχε πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ, περιορίστηκε μεν στο 1-0 αλλά πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη στην Αρμενία.

Στους 11 πόντους η Εθνική Ομάδα, η οποία σκόρπισε πολλές φιλοδοξίες και δείχνει πως της ταιριάζει η ανανέωση στην οποία έχει περάσει ο Τζον Φαν’τ Σιπ, ο οποίος παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς με την Βοσνία, με εξαίρεση τον Βλαχοδήμο αντί του Πασχαλάκη στα γκολπόστ. Οι Έλληνες κυριάρχησαν τον αντιπάλων τους στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Ο Γιαννούλης ήταν ο κορυφαίος καθως από αυτόν ξεκινούσε σχεδόν κάθε καλή επιθετική προσπάθεια που έβγαλε η Εθνική στα πρώτα 45 λεπτά, ο Παυλίδης κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες ενώ οι Λημνιός, Μπακασέτας και Μάνταλος ήταν πολύ απειλητικοί. Σε γενικές γραμμές η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη από την Αρμενία.

Μόλις στο 8′ ο Μπακασέτας σούταρε, ο Αϊραπετιάν δεν μπλόκαρε την μπάλα, με τον Μάνταλο που ακολουθούσε να σουτάρει στο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σταφυλίδης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους έπειτα από κόρνερ του Γιαννούλη, αλλά η κεφαλιά έφυγε άουτ. Η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 21′ πάνω στον Γιαννούλη, αλλά τελικά το γκολ ήρθε στο 34’. Ο Γιαννούλης με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε και πάλι στον Γιαννούλη, ο οποίος πάσαρε στον Λημνιό, με τον τελευταίο να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Εθνική πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ και με ποσοστά κατοχής μπάλας που έφτασαν στο 74%, αλλά δεν πάτησε φρένο ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν καταιγιστική, επιθετική, με πολλές εμπνεύσεις, με εξαιρετική ανάπτυξη του παιχνιδιού τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, αλλά με προβληματική τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ έχασαν ευκαιρία για ιστορικό σκορ απέναντι στους Αρμένιους, αφού σπατάλησαν πάρα πολλές καλές στιγμές – σαφώς περισσότερες από το πρώτο μέρος. Ο Πέτρος Μάνταλος αξίζει να σημειωθεί ότι αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Μασούρα.