Αθλητάμπουρας: Το τσάρτερ του Ερεβάν, ο Ταληκριάδης και η βράβευση του ΠΣΑΤ σε Γιαγκίνη, Λεμονίδη και Πιτιακούδη

ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΡΤΕΡ που μετέφερε την Εθνική Ομάδα στο Ερεβάν της Αρμενίας ταξίδεψαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης. Ωστόσο όσοι νομίζουν ότι βρίσκονται στο ίδιο ξενοδοχείο με τους διεθνείς πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο νέος ομοσπονδιακός θυμίζει σε αυτό τον Ρεχάγκελ και έχει πετάξει κάθε λογής παράγοντες εκτός του ξενοδοχείου των διεθνών, ώστε να συγκεντρώνονται στο έργο τους χωρίς αδιάκρινα βλέμματα.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους δυο θρακιώτες προέδρους όπως και άλλους περίπου 15 από άλλους νομούς της χώρας, να δηλώσουν συμμετοχή στο τσάρτερ για το Ερεβάν όπου παρατηρείται η πιο μαζική συμμετοχή ποδοσφαιρικών παραγόντων (ή αν θέλετε «βλαχοπροέδρων» κατά την γνωστή ρήση) των τελευταίων ετών. Άλλωστε δεν πας κάθε μέρα στην Αρμενία και κανέναν δεν χαλάει ένα ταξίδι με πληρωμένα τα έξοδα από την ΕΠΟ.

Μάνος Γαβριηλίδης και Παντελής Χατζημαρινάκης παρέα με Γραμμένο στο Ερεβάν! Γιατί σε αυτά τα ταξίδια γίνονται και οι καλύτερες «συμφωνίες»

Την παρουσία τους μαρτύρησε ο «παλιός» της παρέας Μάνος Γαβριηλίδης με την φωτογραφία που ο ίδιος ανέβασε στα social media, που δεν έχει άλλωστε να απολογηθεί και σε κανέναν. Δεν κάνει άλλωστε και κανένα έγκλημα. Ο ίδιος έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έχει συνοδεύσει σε αποστολές που μόνο φιλέτα δεν λογίζονταν τις μικρές εθνικές ομάδες προ δεκαετίας και κυρίως γνωρίζει ότι σε τέτοια ταξίδια διαμορφώνονται οι κατάλληλες παρασκηνιακές κινήσεις που θα ισχυροποιήσουν την Ένωσή του στην ΕΠΟ.

Αυτά προφανώς έμαθε και έσπευσε για πρώτη φορά να ακολουθήσει σε διεθνές ταξίδι την Εθνική Ανδρών με αποστολή της ΕΠΟ ο «νέος» της παρέας Παντελής Χατζημαρινάκης. Νέος βέβαια ως προς τις αποστολές με το τσάρτερ της ΕΠΟ, γιατί ο ίδιος ήταν και πριν γίνει πρόεδρος της ΕΠΟΣ Έβρου φανατικός φίλος της Εθνικής και συχνά πυκνά ταξίδευε με δικά του προσωπικά έξοδα στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει από κοντά αγώνες της.

Το ερώτημα είναι ποιοι από όλους αυτούς που έσπευσαν στην Αρμενία θα σπεύσουν και στο ΟΑΚΑ για το τελευταίο παιχνίδι με την Φινλανδία. Είθισται οι περισσότεροι να κάνουν ωραιότατα τα ταξιδάκια τους στο εξωτερικό και στους εντός έδρας αγώνες να εξαφανίζονται, με τον Μάνο Γαβριηλίδη πάντως να αποτελεί μια από τις φωτεινές εξαιρέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η κίνηση του να ανεβάσει την φωτογραφία θα βοηθήσει αρκετούς να πάρουν παρουσίες και απουσίες και στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα.

Όσο για τον τρίτο θρακιώτη πρόεδρο, τον Γιώργο Πανίδη της Ξάνθης; Αυτός ακόμα κάνει το… αγροτικό του φαίνεται, καθώς του έλαχε να συνοδεύει ως αρχηγός αποστολής την Εθνική Γυναικών. Μια Εθνική που δεν αποτελεί φιλέτο, αλλά κάποιος οφείλει να συνοδεύει και τα κορίτσια και την σχετική ευθύνη την έχει αναλάβει ο Πανίδης. Όχι ότι τον χαλάει βέβαια. Άλλωστε, πρέπει να υπάρχει άλλου είδους «πρόβλημα» για να χαλάει τον οποιονδήποτε να είναι αρχηγός αποστολής γυναικείας ομάδας.

* * * * *

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλίας ταληκριάδης
Αγαπημένη συνήθεια των 80’s και 90’s τα χαρτάκια της Panini που έβγαιναν και για το ελληνικό πρωτάθλημα και είχαν τότε πολύ μεγάλη ζήτηση

ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ αυτές τις ημέρες και ένας παλιός γνώριμος από τα παλιά, που το τελευταίο διάστημα είχε απαρνηθεί την πατρίδα του και είχε αράξει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, την οποία έχει κάνει σχεδόν μόνιμη κατοικία του πλέον και όχι απλά θερινή. Ο λόγος για τον παλαίμαχο γκολκίπερ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Ηλία Ταληκριάδη.

Ο Ταληκριάδης, για όσους δεν ξέρουν, πέρα από παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τυγχάνει και επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων με έντονη δραστηριοποίηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη. Από τα χέρια του πέρασαν και αναδείχθηκαν μεγάλα ονόματα της εγχώριας νύχτας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Σάσα Μπάστα, που έγινε πρόσφατα μανούλα αλλά παραμένει… πολύ σέξι μανούλα και εξακολουθεί να καίει καρδιές.

Ο «Μαχητής» πάντως, που είναι αλήθεια ότι ειδικεύεται στο ρεπορτάζ νύχτας της Ξάνθης, εντόπισε τον Ταληκριάδη μαζί με τον δικηγόρο Γιάννη Παπαχριστόπουλο! Και εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να ετοιμάζει κάτι καινούριο στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Ξάνθη. Ιδωμεν.

* * * * *

ΤΖΑΜΠΑ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο σέρβος πασαδόρος με το όνομα σιδηρόδρομο «Μιχάηλο Λιουμπλισάβλιεβιτς» στο φετινό ρόστερ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην αρχή της σεζόν αφού ακόμα δεν έχει αγωνιστεί και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ποτέ. Μπορεί να λέγεται ότι ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή οικονομική απαίτηση αφού βλεπει ως βήμα ανέλιξης για την προσωπική του καριέρα την παρουσία του στον Εθνικό, ωστόσο για να μπορέσει να λάβει μέρος σε αγώνα θα πρέπει να πληρωθεί το τράνσφερ του. Και φαίνεται ότι χρήματα γιοκ για κάτι τέτοιο, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη. Το κόστος για το transfer αγγίζει τα πέντε χιλιάρικα και αφού τα βγάζει πέρα για την ώρα ο Εθνικός με τον Μάριο Παπάζογλου, εκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρωθούν αυτά τα χρήματα. Αφενός καλό είναι να υπάρχουν για ώρα ανάγκης, αφετέρου καλό είναι να μην δοθούν, ειδικά από την στιγμή που όσοι έχουν δει τον Σέρβο να παίζει λένε σε όλους τους τόνους δεν πρόκειται για έναν πασαδόρο επιπέδου Μουστακιδη ή Σιδηρόπουλου αλλά ούτε καν Κασαμπαλή ή… Αγγελόπουλου.

O Νίκος Αγγελοπουλος που είχε έρθει ως μπακαπ του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου «βασανίζει» ακόμα τον Εθνικό

Το τελευταίο όνομα δεν το ανέφερα τυχαία, αφού το όνομα Νίκος Αγγελόπουλος εξακολουθεί να βασανίζει τον Εθνικό παρά το γεγονός ότι ήρθε για λίγους μήνες στον Εθνικό στα τέλη του 2013 και είναι ζήτημα να έπαιξε σε πέντε-έξι αγώνες. Η διοίκηση Τζήμα και Βουκουρεσλή που είχε τότε τις τύχες του Εθνικού είχε σπεύσει μέσα στο νέκταρ των τότε επιτυχημένων πορειών του Εθνικού να τον φέρει στον Έβρο, ως μπακ απ του Σιδηρόπουλου και του Κασαμπαλή, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν περισσότερο… ρουσφέρι στον ομοσπονδιακό προπονητή πατέρα του. Εφυγε μέσα σε ένα εξάμηνο, αλλά μάλλον δεν πληρώθηκε ποτέ και σα να μην φτάνει αυτό, είχε συμφωνήσει με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που αποφάσισε να διεκδικήσει με όσα ένδικα μέσα διαθέτει.

Μπορεί όταν έφυγε να ανακοινώθηκε ότι το διαζύγιο εκδόθηκε κοινή συναινέσει και μάλιστα ο Εθνικός να έβγαλε και ανακοινωσάρα με την οποία ανέφερε ότι ο Νίκος Αγγελόπουλος «αποτελεί υπόδειγμα ανθρώπου και αθλητή», τον οποίο ευχαριστεί «για την άψογη συνεργασία και την προσφορά του στην ομάδα», ωστόσο αν πάτε σήμερα στον Εθνικό και μιλήσετε με τους παράγοντές του, θα ακούσετε… πατρινά καντήλια. Γιατί πολύ απλά οι μετέπειτα διοικήσεις δεν τήρησαν καμία από τις συμφωνίες που έκαναν με τον παίκτη, με αποτέλεσμα αυτός να κινηθεί δικαστικά και να αναμένεται από μέρα σε μέρα απόφαση. Που αν είναι καταδικαστική και δεν μπορέσει ο Εθνικός να πάρει κάποια αναβολή, θα σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να καταβληθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ με κίνδυνο σε διαφορετική περίπτωση όχι απλά να κατασχεθούν τυχόν μελλοντικές επιχορηγήσεις στην ομάδα, αλλά να υπάρξει σενάριο αποβολής του Εθνικού από το πρωτάθλημα παρά την άδεια που κατάφερε να εξασφαλίσει η Λουπασάκη από την ΕΕΑ μετά βαΐων και κλάδων και κόντρα σε όλους και σε όλα.

* * * * *

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ του ΠΣΑΤ για το 2019 και ανάμεσα στους βραβευμένους για το έργο τους δημοσιογράφους στην χρονιά που φεύγει σε μερικές εβδομάδες τιμήθηκαν και δυο θρακιώτες, από τους βασικούς πρωτεργάτες και φίλους της προσπάθειας του ThrakiSportS.

Ο μεν Στέφανος Λεμονίδης τιμήθηκε για την συνέντευξη που εξασφάλισε για το fosonline από τον πρώην προπονητή της Ορεστιάδας και νυν πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Ζόραν Γκάετς που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες διαδικτυακές συνεντεύξεις της χρονιάς, ο δε Γιάννης Γιαγκίνης για την εξομολόγηση του πρώην προπονητή του μπασκετικού Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει που προβλήθηκε από το euronews και χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα την χρονιά που φεύγει για τον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Μεγάλη η τιμή για τους δύο προσωπικά, για τα μέσα ενημέρωσης που εκπροσωπούν, για εμάς στο ThrakiSportS αλλά και συνολικά για την ίδια την Θράκη μας, την καταγωγή τους από την οποία δεν παρέλειψαν να αναφέρουν κατά την παραλαβή των βραβείων τους και σταθερά τιμούν στην δημοσιογραφική τους πορεία. Αμφότεροι δεν βραβεύονταν άλλωστε για πρώτη φορά και καταφέρνουν με την παρουσία τους στον εξαιρετικά δύσκολο ανταγωνισμό της Αθήνας να βγάζουν ασπροπρόσωπη και συνολικά την θρακιώτικη (αθλητική και όχι μόνο) δημοσιογραφία, που δεν έχει συχνά την ευκαιρία για τέτοιες διακρίσεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, άτομα στέκονται και κουστούμι
Καμαρωτός καμαρωτός αριστερά ο Κώστας Πιτιακούδης και δεξιά με το βραβείο ανά χείρας ο γιος του Γιώργος

Στα βραβεία ΠΣΑΤ πάντως υπήρξε και τρίτη θρακιώτικη παρουσία, αφού τιμήθηκε για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ο Γιώργος Πιτιακούδης. Δεν είναι ακόμα δημοσιογράφος αλλά έχει όλα τα εχέγγευα για να γίνει, καθότι τυγχάνει γιος του Εβρίτη δημοσιογράφου (ιδιοκτήτη του evros-news) Κώστα Πιτιακούδη. Ο πατέρας τυγχάνει μέλος του ΠΣΑΤ από το 1993 και μάλιστα διετέλεσε πριν μερικά χρόνια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, χαίροντας της καθολικής εκτίμησης των συναδέλφων του πανελλαδικά. Ο Πιτιακούδης Junior πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά το χούι το έχει και βοηθά όποτε μπορεί τον πατέρα του στο evros-news. Το βραβείο για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέδωσε στον Γιώργο Πιτιακούδη ο Μάνος Σταραμόπουλος, με τον μπαμπά Κώστα να στέκεται αμέσως μετά δίπλα του όλο καμάρι.

Μάλιστα, στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο Κώστας Πιτιακούδης συνάντηση και τον… μέντορά του στην αθλητική δημοσιογραφία. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο από τα Γιάννενα, που επίσης τιμήθηκε στην εκδήλωση των 22ων Δημοσιογραφικών Βραβείων ΠΣΑΤ για μια σειρά αφιερωμάτων που έκανε σε τοπική εφημερίδα της Ηπείρου. Οταν ο Γυφτόπουλος υπηρετούσε την θητεία του στην Ορεστιάδα και ο Πιτιακούδης ήταν ακόμα μαθητής του Λυκείου Διδυμοτείχου, τον είχε παροτρύνει να κυνηγήσει το όνειρο της δημοσιογραφίας και να μην διστάσει να ζητήσει την βοήθειά του.

Πράγματι ο Πιτιακούδης όταν πήγε λίγα χρόνια αργότερα στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει, ο Γυφτόπουλος του άνοιξε την πόρτα των Σπορ του Βορρά, μιας ιστορικής εφημερίδας που δυστυχώς ανέστηλε πριν λίγα χρόνια την κυκλοφορία της. Κάπως έτσι ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, που τον έφερε μερικά χρόνια αργότερα να υπηρετεί το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού σε έντυπα όπως η Αθλητική Ηχώ και το Derby, να αναλαμβάνει αρχισυντακτικές θέσεις και να έχει θεωρείται πλέον επιτυχημένος επαγγελματίας δημοσιογράφος που διατηρεί την επαφή με την πατρίδα του μέσω της καθημερινής ενασχόλισής του με το evros-news…

Ο Αθλητάμπουρας